MURINJO PREDSTAVLJEN: Dobio duplo veću platu od Totenhema koji je rekao da nikad neće voditi! Priredio iznenađenje!
Žoze Murinjo je zamenio Maurisija Poketina, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

posebni se vratio

MURINJO PREDSTAVLJEN: Dobio duplo veću platu od Totenhema koji je rekao da nikad neće voditi! Priredio iznenađenje!

On se odlučio da ne povede sa sobom svoje dosadašnje najbliže saradnike

Objavljeno:

Žoze Murinjo je u sredu ujutru imenovan za novog trenera Totenhema, a oko podneva je već promovisan na novoizgrađenom "Vajt Hart Lejnu".

Portugalac je pozirao sa dresom "pevaca" sa kojima je potpisao ugovor do leta 2023. godine.

- U Žozeu imamo jednog od najuspešnijih menadžera u fudbalu. On ima bogato iskustvo, ume da inspiriše tim i sjajan je taktičar. On je osvajao titule u svakom klubu koji je trenirao. Verujemo da će doneti energiju i veru u svlačionicu - poručio je prvi čovek Totenhema Danijel Levi.

Murinjo je kratko izjavio da je srećan zbog dolaska u Totenhem.

- Uzbuđen sam što sam došao u klub sa tako velikom istorijom i tako strastvenim navijačima. Kvalitet tima i akademije me uzbuđuje. Rad sa ovakvim igračima je ono što me je privuklo - rekao je Murinjo.

On je inače, ovom odlukom pogazio svoje reči koje je izrekao pre nekoliko godina kada je rekao da nikada ne bi mogao da bude trener Totenhema, jer previše voli Čelsi, najvećeg gradskog rivala.

Žoze Murinjo će imati duplo veću platu od svog prethodnika Poketina
Žoze Murinjo će imati duplo veću platu od svog prethodnika Poketinafoto: AP

"Posebni" je postao drugi najplaćeniji fudbalski stručnjak na svetu sa godišnjom platom od 17,5 miliona evra, prenose britanski mediji.

Portugalac je zamenio Maurisija Poketina, ali i dobio skoro duplu veću platu u odnosu na Argentinca i po tome je ispred njega samo menadžer Mančester Sitija Đozep Gvardiola (23 miliona). Interesantno da je Murinjo i više nego duplo plaćeniji od Jirgena Klopa, menadžera aktuelnog prvaka Evrope Liverpula, koji zarađuje osam miliona po sezoni.

Takođe, po dolasku je iznenadio jednom odlukom koja se nije očekivala, a tiče se stručnog štaba. Dok je bio u Čelsiju i Mančester junajtedu, pomoćnici su mu bili Rui Faria i Silvio Louro, ali sada trenersku karijeru nastavlja bez njih. Faria je u međuvremenu preuzeo katarski Al Duhail, a Murinjo je odlučio kako mu ni Louro nije potreban u Totenhamu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.