ENGLEZ POKAZUJE ALBANSKOG ORLA I PEVA DA SU SRBI KOPILAD! Engleski novinar zgrožen, traži kaznu za Gordi Albion!
Jedan pokazuje albanskog orla, a drugi vodi anti-srpsko navijanje, Foto: Printscreen/Twitter/@samstreetwrites

Jasna provokacija i vređanje

ENGLEZ POKAZUJE ALBANSKOG ORLA I PEVA DA SU SRBI KOPILAD! Engleski novinar zgrožen, traži kaznu za Gordi Albion!

Da li je rasizam sve ili samo kad to rade navijači iz istočne Evrope?!

Objavljeno: 09:58h

Tokom vikenda u Prištini je bio održavan anti-srpski pir u kome su zajedno sa Albancima učestvovali i engleski navijači.

Oni su skandirali nacionalističke parole i pevali pesme u kojima se vređaju Srbi i pre i tokom utakmice između samoproglašenog Kosova i Engleske u kvalifikacijama za EURO 2020.

Jedan takav performans je snimio poznati engleski novinar Sem Strit koji je na stadionu "Adem Jašari" u Prištini snimio kako dvojica pijanih sredovečnih engleza vode zajedničko navijanje i pevaju "Srbi su kopilad, gde god da odu" što je naišlo na odobravanje svih prisutnih.

Uz video snimak toga on je prozvao UEFA i zapitao da li će Engleska prvi meč na Evropskom prvenstvu sledeće godine koji bude igrala na svom "Vembliju" igrati pred praznim tribinama?!

- Video sa stadiona. Pretpostavljam da će UEFA kazniti Englesku da prvu utakmicu na EURO 2020 na "Vembliju" igra pred praznim tribinama zbog ovoga, ili je rasističko ponašanje samo kada to rade navijači iz Istočne Evrope - potkačio je Strit i upozorio na duple aršine UEFA.

Kada su usledila pitanja zbog čega tako misli, on je naveo primere kako su kažnjavani timovi i reprezentacije iz Istočne Evrope zbog nacionalističkih skandiranja i između ostalog naveo i primere Crvene zvezde i Partizana.

Sada nam ostaje da vidimo kako će u ovoj situaciji reagovati UEFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.