NAJVEĆI TALENAT SRPSKE KOŠARKE POTPISAO: Đorđe Pažin i zvanično stigao u FMP!
Foto: Starsport©

završeno

NAJVEĆI TALENAT SRPSKE KOŠARKE POTPISAO: Đorđe Pažin i zvanično stigao u FMP!

Đorđe koji pokriva više pozicija u timu, visok je 2 metra, i smatra se jednim od najvećih talenata u Evropi među igračima koji su rođeni u 21. veku.

Objavljeno: 16:10h

Mladi reprezentativac Đorđe Pažin i zvanično je postao član FMP Železnika sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Tinejdžer koji pokriva više pozicija u timu, visok je 2 metra, i smatra se jednim od najvećih talenata u Evropi među igračima koji su rođeni u 21. veku. Pažin je rođen u Ćupriji 31.marta 2001.godine, prethodne dve sezone nastupao je za ekipu Partizana NIS, a prelazak u redove KK FMP još jedna je potvrda da najtalentovaniji mladi igrači vide naš klub kao idealnu sredinu da se na pravi način košarkaški razvijaju. Pažin je sa selekcijom Srbije do 16 godina osvojio bronzanu medalju na EP 2017.godine u Podgorici, prošao je sve mlađe selekcije naše zemlje, a kao veliki talenat čiji su kvaliteti primećeni i van granica Srbije, već sa 14 godina nastupao je za mlađe selekcije madridskog Reala, i kasnije italijanske „Stela Azzure“. Učestvovao je na kampu „Košarka bez granica“ 2018. godine, a iste sezone je bio i MVP juniorske ABA lige u kojoj je ubacivao preko 27 poena po utakmici.

foto: KK FMP

Odlikuje ga izvanredna napadačka igra, a svoj veliki talenat nastaviće da razvija u redovima KK FMP koji od Đorđa očekuje puno u godinama koje dolaze. Dolaskom Đorđa Pažina, i ranijim angažmanom Marka Pecarskog, KK FMP je I ove sezone nastavio višegodišnju politiku kluba da dovodi mlade i talentovane igrače koji predstavljaju budućnost srpske košarke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.