BUVAČ SEDA NA KLUPU BUNDESLIGAŠA: Nekada su on i Klop bili najbolji drugari, a onda je sve puklo!
Željko Buvač i Jirgen Klop, Foto: AP

prilika

BUVAČ SEDA NA KLUPU BUNDESLIGAŠA: Nekada su on i Klop bili najbolji drugari, a onda je sve puklo!

Osim fudbalskog stručnjaka za kojeg je svojevremeno Klop rekao da je najbolji na svetu, kandidati za upražnjenu klupu bundesligaša su i Pal Dardai, Peter Šteger i Hajko Herlih

Objavljeno:

Selektor Republike Srpske Željko Buvač kandidat je za mesto trenera Majnca, gde je nastupao i kao igrač, ali i bio pomoćnik aktuelnom menadžeru Liverpula.

On nije nikad samostalno vodio neku ekipu jer je kompletnu karijeru od Majnca, preko Borusije Dortmund, pa do Liverpula bio pomoćnik Jirgena Klopa.

Međutim, sudeći prema pisanju nemačkih medija, Buvač je jedan od kandidata za naslednika Sandra Švarca, koji se razišao sa Majncom.

foto: Reuters

Osim fudbalskog stručnjaka za kojeg je svojevremeno Klop rekao da je najbolji na svetu, kandidati za upražnjenu klupu bundesligaša su i Pal Dardai, Peter Šteger i Hajko Herlih.

Željko Buvač je napustio "Enfild" jer je imao velike nesuglasice sa Klopom zbog čega je potpuno ostao bez pozicije i više nije prisustvovao sastancima stručnog štaba. On je isključen iz izbora startnih 11, što je do tad redovno činio, a igračima je saopšteno da je Buvač otišao.

Srpski trener, inače rodom iz Omarske kod Prijedora, je igrao zajedno sa Klopom u Majncu početkom devedesetih i ponovo su se udružili u nemačkom klubu 2001. godine kada je postao njegov pomoćnik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.