DŽEJMI VARDI NA KORAK OD PARTIZANA? Ne, nije laž! Avram Grant je hteo samo njega, ali...
Džejmi Vardi trenutno nastupa za Lester, Foto: AP, Beta

zanimljivo

DŽEJMI VARDI NA KORAK OD PARTIZANA? Ne, nije laž! Avram Grant je hteo samo njega, ali...

2012. godine, dok je nosio dres engleskog petoligaša Flitvuda, Vardi je bio ponuđen ni manje ni više, nego Partizanu

Objavljeno:

Svi znate ko je Džejmi Vardi...

Nestašni dečak engleskog fudbala koji je bukvalno preko noći od anonimusa stigao do čoveka za kog zna svaki ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu.

2012. godine, dok je nosio dres engleskog petoligaša Flitvuda, Vardi je bio ponuđen ni manje ni više, nego Partizanu.

To je izjavio nekadašnji predsednik crno-belih Dragan Đurić, kome je Avram Grant nudio tada mladog niželigaškog napadača.

- Odmah nam je rekao da dovedemo Vardija i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Mi nismo imali ni dinara, a kamoli milion evra da ga kupimo, koliko su Englezi tražili. Nismo imali čak ni generalnog sponzora. Nije bilo para kao što ih sada ima u Partizanu. Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio milion evra. I tad je Vardi bio paklen igrač. Iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dete, ali eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo.

Avram Grant, nekadašnji trener Partizana
Avram Grant, nekadašnji trener Partizana foto: Dado Đilas

Đurić otkriva da Vardi nije bio jedina Grantova želja iz Engleske... - Imao je on spisak nekoliko imena, takođe iz niželigaša, ali to danas nisu poznati igrači. U pauzi između polusezona hteo je da dovede Francuza Frederika Pikiona, koji je bio slobodan. Sećam se samo šta je govorio za naše talente. Crvenim markerom je podvukao imena Lazara i Saše Markovića i rekao da su ti igrači suvo zlato Partizana - prisetio se Đurić.

Dragan Đurić, bivši prvi čovek Partizana
Dragan Đurić, bivši prvi čovek Partizana foto: Saša Pavlić Koky

A da je Partizan kojim slučajem tog leta 2012. imao 1.000.000 evra... - Da smo imali te pare i doveli Vardija, sigurno bi nas svi kritikovali što smo dali toliki novac za nepoznatog igrača. Danas Partizan i Zvezda dovode raznorazne strance, daju tolike pare i nikom ništa - zaključio je Đurić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.