POTPISALI BI GA ODMAH SUTRA: Vladan Milojević je na meti, sve bi dali da mogu istog momenta da ga dovedu za trenera
Vladan Milojević je velika želja AEK-a, Foto: AP

Da li će odoleti

POTPISALI BI GA ODMAH SUTRA: Vladan Milojević je na meti, sve bi dali da mogu istog momenta da ga dovedu za trenera

Grčki velikan traži novog stratega

Objavljeno: 14:18h

Sportski direktor AEK-a, Ilija Ivić, želi Vladana Milojevića na klupi tog kluba!

Kako prenose grčki mediji, usled krize rezultata i poraza od dva gradska rivala Panatinaikosa i Olimpijakosa u poslednja tri kola, u AEK-u žele da smene Nikosa Kostenoglua, koji je uostalom i bio postavljen kao privremeno rešenje letos, ali je uspeo da opstane u klubu do sada.

Ali s obzirom na silne neuspehe u poslednje vreme, ali i narušenu atmosferu u svlačionici koja se otrgla kontroli žele da dovedu novog trenera koji će svojim autoritetom najpre da "zauzda konja koji se otrgao kontroli", a potom i svojim znanjem pokrene klub ka boljim rezultatima.

Ilija Ivić bi odmah doveo Vladana Milojevića da može
Ilija Ivić bi odmah doveo Vladana Milojevića da možefoto: Starsport©

Usled svega toga rastanak sa Kostenogluom najkasnije u januaru je izvestan, a grčki mediji navode listu trenera koje u svom tefteru ima sportski direktor Ilija Ivić.

Kako se između ostalog navodi, prvo ime na tom spisku je Milojević, "koga bi potpisao sutra" ukoliko bi to bilo moguće, javljaju grčki mediji.

Međutim, aktuelni strateg Zvezde ima ugovor do kraja sezone sa klubom sa Marakane, i minimalne su šanse da će usred sezone da prekine započeto, pogovoto što se bori i za titulu u Srbiji i za evropsko proleće.

Vladan Milojević ima važeći ugovor sa Zvezdom do kraja sezone
Vladan Milojević ima važeći ugovor sa Zvezdom do kraja sezonefoto: Starsport©

Ipak, to ne isključuje mogućnost da bi možda na leto moglo da dođe do dogovora, pogotovo što je Milojević jedva pristao prošle godine da produži ugovor i ostane na Marakani, a da u poslednje vreme često izražava nezadovoljstvo zbog kritika javnosti, medija i navijača.

A dobro se zna da mu je Grčka kao druga kuća, tamo je proveo 10 godina igračke karijere, odlično poznaje i jezik i prilike u tamošnjem fudbalu, uostalom tamo je i radio pre dolaska na Marakanu, kada je maleni Panionios doveo do evropskih kvalifikacija.

Ivić ima i drugu želju, pošto je angažman Milojevića u ovom trenutku neizvodljiv, a to je još jedan srpski stručnjak - Ivana Jovanovića, koji je trenutno bez posla.

Ivan Jovanović
Ivan Jovanovićfoto: Starsport©

Iskusni strateg je pre nekoliko godina sa APOEL-om napravio neverovatne rezultate u Ligi šampiona, odlično poznaje prilike u grčkom fudbalu, poznaje jezik, a uz to nije imao angažman od kada je dobio otkaz u Al Nasru i ništa ga ne sprečava da prihvati poziv da radi u atinskom klubu.

Osim, njih dvojice grčki mediji barataju i imenima brojnih španskih stručnjaka: Kike Setjen, Ruben Baraha, Abelardo, Havi Grasija, Marselino, Huande Ramos, Fran Eskriba…

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.