SUNOVRAT NA UEFA LISTI: Ostajemo bez predstavnika u Ligi Evrope! Dva mesta u Ligi šampiona su pusti san!
Zvezda i Partizan, Foto: Starsport©

šteta

SUNOVRAT NA UEFA LISTI: Ostajemo bez predstavnika u Ligi Evrope! Dva mesta u Ligi šampiona su pusti san!

Bilo smo blizu, a sad smo sve dalje

Objavljeno:

Nakon još jedne završene evropske runde u evropskim takmičenjima, UEFA koeficijent srpskg fudbala je doživeo ozbiljan pad.

Crvena zvezda je poražena od Totenhema, a Partizan od Mančester junajteda i 15. pozicija nam je sada prilično daleko.

Podsetimo, to mesto donosi dva predstavnika u Ligi šampiona i jedno u Ligi Evrope.

Ukoliko Srbija zauzme mesto od 16. pa na dalje, neće imati predstavnika u drugom po rangu takmičenju. Od leta 2021. uvodi se i novo takmičenje pod nazivom UEFA konferencijska liga ili Liga Evrope 2.

Elem, sada su nas preskočili i Hrvati zahvaljujući pobedi Dinama nad Šahtjorom, kao i Škoti koji su zbog trijumfa Seltika i Rendžersa došli sa 19. na 16. poziciju!

Policajci su sa 2:0 savladali Porto, a Seltik je slavio u rimu nad Lacijom posle preokreta. Škoti su tako dobili ceo bod.

Kiprani su posle trijumfa APOEL-a nad Karabagom i poraza Olimpijakosa u Minhenu stigli na 15. poziciju, ali Škoti su "favoriti" jer imaju dva predstavnika u Evropi. Seltik je već obezbedio prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, a Rendžers je na dobrom putu da učini isto što znači još novih utakmica za njih.

Grčka (17), Hrvatska (18) i Srbija (19) imaju razmak od 0.550 poena, s time što mi za razliku od njih imamo dva predstavnika u Evropi, ali pitanje je da i Zvezda i Partizan da prezime u njoj. Biće važan i taj duel u Atini između naših i crvneo-belih iz Pireja...

Ovde pogledajte kako se računa koeficijent!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.