BILI SMO NA TEATRU SNOVA PRE MEČA JUNAJTED - PARTIZAN: Jedna stvar nas je šokirala! Đavoli, gde su vam Srbi?
Old Traford - kultni stadion Mančester junajteda, Foto: Profimedia

ESPRESO U MANČESTERU

BILI SMO NA TEATRU SNOVA PRE MEČA JUNAJTED - PARTIZAN: Jedna stvar nas je šokirala! Đavoli, gde su vam Srbi?

Obišli smo unutrašnjost kultnog "Old Traforda" i impresionirao nas je, ali smo našli jednu zamerku

Objavljeno: 13:14h
Aleksa Radosavljević

Partizan gostuje slavnom Mančester junajtedu na kultnom "Old Trafordu" u 4. kolu grupne faze Lige Evrope.

I mi smo iskoristili tu priliku da obiđemo taj legendarni stadion i iz prve ruke smo mogli da se uverimo zašto ga drugačije zovu "Teatar snova".

Zaista stadion na kome igraju "crveni đavoli" deluje kao drugi univerzum, pogotovo kada se uporedi sa onim stadionima na koje smo navikli u Srbiji i regionu, a malo je takvih mesta koja mogu da se porede s njim na celom svetu.

Reporter Espresa na Old Trafordu
Reporter Espresa na Old Trafordufoto: Espreso

"Old Traford" je izgrađen pre 109 godina, ali on deluje tako da izgleda kao da je gradnja završena pre nekoliko dana. Redovno održavanje i renoviranje umnogome doprinose, a ulaganja u njega su ogromna.

Jasan je to primer svima kako se mora održavati jedan kultni stadion na kome igra jedan veliki, svetski klub, ali opet ne može se to porediti sa uslovima i finansijama u srpskom fudbalu.

U unutrašnjosti stadiona je sve organizovano gotovo savršeno, čovek dok šeta se prosto oseća kao da je otišao na neku drugu planetu i ne zna u šta pre da gleda, a svaki detalj impresionira posetioca.

Reporter Espresa na Old Trafordu
Reporter Espresa na Old Trafordufoto: Espreso

Paneli na kojima se vrte najznačajniji momenti iz prebogate istorije kluba, kultne fotografije koje podsećaju na najznačajnije momente i legende i bude neke lepe uspomene navijačima.

Ali opet, ma koliko to grandiozno izgledalo sve je tako uređeno i obeleženo da ne možete da zalutate.

Koliko je to neki nivo daleko iznad najbolje govori to što je medijski prostor podeljen u dva dela - konferencijska sala i pres sala, a u kome se služi posluženje kao u najboljim restoranima i hotelima.

Reporter Espresa na Old Trafordu
Reporter Espresa na Old Trafordufoto: Espreso

Bar, restoran i brojna druga mesta za opuštanje koja možete iskoristiti tokom pauza na poluvremenima da se okrepite i "ubijete vreme".

I na kraju, u celom tom savršenstvu ipak uspeli smo da pronađemo jednu manu - nismo pronašli nijednu fotografiju srpskih fudbalera koji su sa uspehom nosili dres "crvenih đavola".

Tu je i ser Aleks Ferguson, koji ima svoju tribinu, tu su i Bobi Čarlton, Džordž Best, Denis Lo, koji imaju i statue ispred stadiona, tu su Rajan Gigs, Pol Skols, Erik Kantona i mnoge, mnoge druge legende kluba.

Tribina koja je dobila ime po ser Aleksu Fergusonu
Tribina koja je dobila ime po ser Aleksu Fergusonufoto: Espreso

Ali među njima nema nijedne slike, makar mi nismo uspeli da je nađemo, našeg Nemanje Vidića koji pak nije bilo ko kada je reč o igračima koji su nastupali za Mančester junajted.

Bio je kapiten tog slavnog kluba, lider na terenu i čovek koji je podizao šampionske pehare, navijači su mu spevali pesmu, ali nažalost njegove fotografije nema i to nas je prilično začudilo.

Takođe nema ni slike Nemanje Matića, koji je trenutni član crveno-crnih iz Mančestera i koji opet jeste ostavio neki trag u klubu takođe.

Tako da ostaje da vidi u vazduhu to pitanje - Junajtede, gde su ti slavni Srbi?!

1 / 6 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.