HRVATI NAS PRESTIGLI: Partizan igra i za sebe i za budućnost srpskog fudbala! Srbiji preti novi pad!
Sada je sve na Partizanu, Foto: Promo

Jurimo 15. mesto

HRVATI NAS PRESTIGLI: Partizan igra i za sebe i za budućnost srpskog fudbala! Srbiji preti novi pad!

Naša zemlja se posle neuspeha Zvezde protiv Totenhema i uspeha timova iz drugih zemalja našla u teškoj poziciji na rang listi

Objavljeno:

Sudbina srpskog fudbala je u četvrtak uveče u Partizanovim rukama i to na najtežem mogućem gostovanju - protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu".

Osim za svoje bodove i nastavak borbe za proleće u Evropi, fudbaleri Partizana igraće i za koeficijent Srbije u UEFA i bodove srpskom fudbalu kako bi naši klubovi mogli da se nadaju povlašćenom položaju, ali i izbegavanju da se ubuduće takmiče u novoformiranoj Konferencijskoj ligi, odnosno Drugoj rangu Lige Evrope.

Za to je potrebno da ovu sezonu i Crvena zvezda i Partizan, dva jedina predstavnika u grupnim fazama evropskih takmičenja, sakupe dovoljno bodova da se naša zemlja nađe među prvih 15 timova na kraju ove evropske sezone.

Međutim, posle poraza Zvezde od Totenhema, ali i uspeha nekih klubova iz drugih zemalja, našli smo se u teškoj situaciji, pošto je Srbija pala na 18. poziciju.

Na ruku nam nije išlo to što je Dinamo iz Zagreba osvojio bod protiv Šahtjora, a imao je čak i pobedu u džepu, čime je doprineo sa 0,25 bodova svojoj zemlji i samim time je Hrvatska preskočila Srbiju na rang listi i sada je 17.

Ispred nas kao najveći konkurenti su Kipar i Grčka, dok nam od pozadi ozbiljno prete Švajcarska i Škotska koja ima dva predstavnika u Ligi Evrope.

Tabela sa UEFA koeficijentima
Tabela sa UEFA koeficijentimafoto: Printscreen

Ukoliko Seltik i Rendžers osvoje makar samo jedan bod u četvrtak, ili Jang Bojs, Lugano i Bazel urade isto, a Partizan ne izbori pozitivan rezultat protiv Mančestera, to će značiti novi pad Srbije na tabeli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.