MRZE GA SRBI, A SAD I HRVATI: Trener Dinama besneo zbog Briha i VAR-a, ni prevoditeljku nije poštedeo! Ovo je sr**e
Feliks Brih okružen igračima Dinama iz Zagreba, Foto: EPA/Antonio Bat

Vrlo ljut je bio nenad Bjelica

MRZE GA SRBI, A SAD I HRVATI: Trener Dinama besneo zbog Briha i VAR-a, ni prevoditeljku nije poštedeo! Ovo je sr**e

Nemački arbitar se potrudio da na sebe navuče gnev navijača Dinama

Objavljeno: 09:39h

Dinamo iz Zagreba je prosuo mleko, narodski rečeno pošto je ispustio vođstvo protiv Šahtjora 3:1 i ostao bez pobede kojom bi obezbedio proleće u Evropi i bio na korak od osmine finala Lige šampiona.

Međutim, u nadoknadi vremena su primili dva gola i ostali bez tri boda što je prouzrokovalo veliko nezadovoljstvo i bes u redovima "modrih", posebno kod trenera Nenada Bjelice koji je pronašao i krivce za konačan ishod.

To su nama dobro poznati i prilično omraženi arbitar Feliks Brih i VAR tehnologija na čiji račun nije štedeo reči posle meča, ni u trenerskom studiju, ali ni na konferenciji za medije.

Igrači Dinama okružili Briha posle odluke da sudi penal za Šahtjor
Igrači Dinama okružili Briha posle odluke da sudi penal za Šahtjorfoto: AP

Nemačkom arbitru se najviše zamera što nije tražio VAR proveru u dva navrata kada je domaćin tražio penal, ali zato jeste to uradio kada je bila situacija na suprotnoj strani i kada je dosuđen penal za goste iz koga je Tetev postigao izjednačujući gol u 98. minutu.

- Ako ne žele gledati to, šta će nam taj VAR?! Ja uvek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija fudbal - bio je ljut kao ris Bjelica koji se nije zaustavljao.

Nenad Bjelica nije mogao da obuzda svoje emocije
Nenad Bjelica nije mogao da obuzda svoje emocijefoto: EPA/Antonio Bat

- Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudija prvo svira za faul na Tajsonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumemo, prekršaj Teofileaa na Tajsonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudija gledajući snimak to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka.

Koliko je bio gnevan strateg Dinama videlo se i na konferenciji kada se izvikao i na prevoditeljku koja se zbunila i tražila da novinar ponovi jedno pitanje.

- Ma nije uopšte bitno, gospođo! Cirkus, VAR je cirkus. Prevedite im to! Odbrusio je Dinamov trener nervozno vitlajući rukama - poručio je Bjelica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.