NE PROVOCIRAJTE I POŠTUJTE TRADICIJU I OBIČAJE SRBA: Totenhem upozorio navijače kako da se ponašaju u Beogradu!
Navijači Totehema su upozoreni od strane kluba kako da se ponašaju, Foto: AP

Da pripaze na ponašanje

NE PROVOCIRAJTE I POŠTUJTE TRADICIJU I OBIČAJE SRBA: Totenhem upozorio navijače kako da se ponašaju u Beogradu!

Oni će autobusom biti transportovani iz centra grada do stadiona

Objavljeno:

Fudbalski klub Totenhem preporučio je svojim navijačima da se drže centra Beograda tokom borovka u Srbiji povodom utakmice sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

Inače, očekuje se da oko 1.000 navijača engleskog kluba dođe u Beograd na utakmicu, iako je klub dobio oko 2.500 ulaznica što je pravilo UEFA za gostujuće navijače, odnosno 5% od kapaciteta stadiona. Kako se navodi na sajtu londonskog kluba, navijačima je preporučeno da posete restorane i kafiće na Obilićevom vencu i Knez Mihailovoj, kao i da sa sobom uvek imaju kopiju ili fotografiju pasoša.

Očekuje se da oko 1.000 navijača Totenhema dođe u Beograd
Očekuje se da oko 1.000 navijača Totenhema dođe u Beogradfoto: AP

Navijači će autobusom biti prevezeni od centra Beograda, odnosno Studentskog trga, do stadiona "Rajko Mitić", gde se u sredu od 21 sat igra utakmica. Totenhem je savetovao navijače da iz bezbednosnih razloga koriste taj prevoz, a ne alternativni, ali i da ne nose obeležja kluba u blizini stadiona. Osim domaćih i redari Totenhema će biti na ulazu i unutar stadiona. Navijači Totenhema upozoreni su da ni pod kakvim okolnostima ne ističu provokativne poruke vezane za balkansku politiku prema Srbiji i da poštuju tradiciju i običaje domaćina.

Iz Totenhema su poručili svojim navijačima da poštuju tradiciju i običaje domaćina
Iz Totenhema su poručili svojim navijačima da poštuju tradiciju i običaje domaćinafoto: EPA/Emilio Naranjo

Totenhem je naveo da je ponosan na podršku na domaćem terenu i gostovanjima i podsetio navijače da imaju odgovornost da se ponašaju kao ambasadori svog fudbalskog kluba, ali i kao obzirni posetioci onih koji žive i rade u gradovima koje posećuju. Iz kluba je navedeno da je diskriminatorsko ponašanje zabranjeno i savetovano je navijačima da odmah obaveste redare ako čuju uvrede na rasnoj osnovi, seksističke, homofobične i slično.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.