VOĐA NAVIJAČA PROTERAN SA TRIBINE: Zabranjen mu je ulaz na stadion do 2030!
Luka Kastelini, vođa ulltrasa Verone, Foto: Printscreen/Youtube/ Fanpage.it

epilog

VOĐA NAVIJAČA PROTERAN SA TRIBINE: Zabranjen mu je ulaz na stadion do 2030!

Naime, domaće pristalice vređale su na rasističkoj osnovi napadača gostiju Maria Balotelija, uzvikivajući mu majmunske povike, kad god je lopta bila u njegovom posedu

Objavljeno: 16:03h

Meč 11. kola Serije A, između Verone i Breše, obeležio je skandal koji se desio na tribinama "Bentegodija".

Naime, domaće pristalice vređale su na rasističkoj osnovi napadača gostiju Maria Balotelija, uzvikivajući mu majmunske povike, kad god je lopta bila u njegovom posedu.

Kontroverzni fudbaler nije izdržao, "pukao je" i napucao loptu ka domaćim navijačima, želeći da napusti teren. Tim povodom oglasio se i vođa ultrasa Verone Luka Kastelini, politički aktivista ksenofobične stramnke “Forca nuvoa Verona”.

U intervjuu ozloglašeni Kastelini je dao skandaloznu izjavu, napomenuvši da je Baloteli te uzvike čuo samo u svojoj glavi, kao i da nije bilo nikakvog vređanja.

- Mi rasisti? Pa i mi imamo crnčugu u našem timu i aplaudirali smo mu kad je postigao gol - rekao je Kastelini.

Verona je ubrzo izdala zvanično saopštenjem i krenula u "rat" onih koji podržavaju rasizamp. Tako je Luki Kasteliniju izrečena zabrana ulaska na stadion čak do juna 2030. godine!

Više od 10 godina vođa ultrasa kluba iz "grada ljubavi" neće moći da kroči na "Bentegodi", što je naišlo na veliki odjek i podršku rukovodstvu člana Serije "A". Naročito ako se zna da u Italiji preovladava moć mafije, huligana i korpucije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.