KOKAIN, DEPRESIJA I UNIŠTEN ŽIVOT: Upropastio sam sjajnu karijeru, napustio ženu i bolesno dete! Zašto? Ne znam!
Endi van der Mejde u Interu, Foto: Profimedia

teška priča

KOKAIN, DEPRESIJA I UNIŠTEN ŽIVOT: Upropastio sam sjajnu karijeru, napustio ženu i bolesno dete! Zašto? Ne znam!

Život je zaista ponekad nepredvidiv, a i surov što je na svojoj koži najbolje osetio Endi van der Mejde

Objavljeno:

Holanđanin Endi van der Mejde je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata u Evropi, predvodnik generacije Ajaksa u kojoj su bili Vesli Snajder, Zlatan Ibrahimović i Rafel van der Vart, ali je sve upropastio kada se zbog ličnih problema okrenuo alkoholu i drogi.

Počeo je u Ajaksu za koji je debitovao u novembru 1997. a pet godina kasnije bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju duple krune, što ga je dovelo do reprezentativnog dresa. U septembru 2003. prešao je u Inter ali zbog konstantnih povreda odigrao je samo 34 utakmice za tri godine u Milanu.

- Nisam izlazio u provod do druge godine kada sam znao da više neću igrati. To je za mene bio beg od stvarnosti. Izađem, napijem se i ne razmišljam o fudbalu. Bio sam depresivan, nisam više igrao - opisao je početke svojih problema Van der Mejde.

foto: Profimedia

U avgustu 2005. prešao je u Everton i tada su krenuli još veći problemi, počeo je još više da pije, a teško je doživeo i bolest kćerke, zbog koje se vratio u Holandiju kako bi se ona mogla lečiti.

- Pio sam zbog mnogo razloga. Napustio sam porodicu, moju decu koja nisu bila u Engleskoj, i zaljubio se u drugu ženu. Imao sam problema sa bivšom devojkom, a moje dete je bilo veoma bolesno. Imao sam problema i sa trenerom Dejvidom Mojesom, ali za to sam ja kriv, jer sam pravio pogrešne izbore. Tada nisam razmišljao ispravno - priča on.

foto: Profimedia

Zatim se Van der Mejde razveo od supruge (platio privatnog detektiva da je prati, saznao da ga vara). U karijeri je još koristio kokain, uzimao razne lekove i previše je kockao. Nekada veliki talenat i reprezentativac Holandije sada je potpuno novi čovek sa silnim porocima i novim navikama.

Život je zaista ponekad nepredvidiv, a i surov što je na svojoj koži najbolje osetio Endi van der Mejde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.