NAJBOLJI HRVATSKI IZVOĐAČ SLOBODNIH UDARACA: Kopirao sam Sinišu Mihajlovića!
Siniša Mihajlović, Foto: EPA/Giorgio Benvenuti

UČIO OD SRBINA

NAJBOLJI HRVATSKI IZVOĐAČ SLOBODNIH UDARACA: Kopirao sam Sinišu Mihajlovića!

Ni Ronaldo, a ni Mesi još nisu među desetoricom najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala iako se približavaju tom društvu

Objavljeno:

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo nastavljaju svoju besomučnu statističku trku u još jednoj kategoriji – pogocima iz slobodnih udaraca. Povod ovoj priči je Mesijev 50. pogodak iz slobodnjaka u karijeri u Barseloninoj utakmici sa Valjadolidom, čime se Argentinac približio Portugalcu na večnoj listi na samo četiri pogotka.

Međutim, ni Ronaldo, a ni Mesi još nisu među desetoricom najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala iako se približavaju tom društvu.

Ne dosegnu li brojku od 59 pogodaka, obojica će se suočiti s poražavajućom činjenicom da je od njih efikasniji bio jedan golman, Rožerio Seni, danas 46-godišnji Brazilac koji je između 1992. i 2015. godine nastupao za Sao Paulo.

Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca hrvatskog fudbala je Varaždinac Miljenko Mumlek. On za Večerlji list kaže da nije vodio statistiku pogodaka iz prekida, ali seća se nekoliko najupečatljivijih.

Vežbali ste slobodnjake, nekoga izvođača kopirali?

- Da, puno sam vežbao na treninzima. Kao mladog igrača učili su me da je najvažnije izabrati putanju lopte i imati je stalno u glavi. Naravno, važna je brzina zamaha u potkolenici, pa i veličina stopala, iako to nije pravilo. Primera radi, kopirao sam Mihajlovića i Žuninja. Prvi ima izrazito malo, a drugi veliko stopalo. Ja sam nosio broj kopačke 40,5 - ističe Mumlek.

Koja je za vas bila idealna udaljenost od gola?

- Između 22 i 25 metara. Šutirao sam i iz bližeg i iz daljeg od toga. Nije mi baš odgovarala velika blizina golu jer je onda putanja lopte prekratka, a tu onda nije lako izvesti idealan šut - zaključio je Mumlek.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.