MOŽDA U NJEMU LEŽI SPAS: Da li je on rešenje Milojevićevih muka?
Vladan Milojević, Foto: AP

u formi je

MOŽDA U NJEMU LEŽI SPAS: Da li je on rešenje Milojevićevih muka?

Očigledan problem na poziciji krila u redovima Crvene zvezde

Objavljeno: 15:14h

Veliki broj stranaca i jaka konkurencija istisnuli su Erika Jirku iz redova srpskog šampiona, pa je harizmatični Slovak otišao na pozajmicu u Radnički iz Niša, gde pokazuje izuzetne partije i nagoveštava da bi na zimu mogao da se vrati na Marakanu i pokuša da se izbori za veću minutažu u dresu Zvezde.

Jedan od najvećih problema tima Vladana Milojevića je upravo brzina i proboitost po krilu. Van La Para je stigao kao veliko pojačanje iz Hadersfilda, ali svima je jasno da se još nije uklopio u sistem stratega crveno-belih. Holanđanin se traži, daje naznake da bi mogao da bude od koristi, međutim, daleko je to od očekivanja koja mu je nametnula zvezdaška javnost.

Erik Jirka
Erik Jirka foto: Starsport©

Sa druge strane, Jirka je igrač izuzetnih fizičkih karaktersitka, o čemu svedoče i reči Zvezdana Terzića, koji je istakao da sprski fudbal nije video igrača sa takvim predispozicijama.

- Jirka je zalog za budućnost, rođen je 1997. godine. Ljudi su bili oduševljeni, nije se odavno pojavio sportista sa takvim mogućnostima, kada govorimo o potrošnji kiseonika i ostalim referencama - rekao je Terzić.

Slovak je nakon vremena adaptacije na Čairu, počeo da pokazuje zašto ga je Milojević posle utakmice Zvezde i Tranve u kvalifikacijama za Ligu šampiona, etiketirao kao primarnu metu u prelaznom roku.

Na poslednje dve utakmice, Jirka je dva puta tresao mrežu, a na Banjici je glavni 'krivac' za preokret Radničkog. Prvo je prošao kao brzi voz po levoj strani i hladnokrvno matirao golmana, da bi ubrzo na tacni poslužio Haskića, kome je ostao lakši deo posla.

Ukoliko ovako nastavi da igra, Vladan Milojević neće moći da ostane nem na njegove partije, pa se nemojte čuditi ako Jirku od proleća budemo gledali u Crvenoj zvezdi kao jednog od bitnih igrača u rotaciji.

Ovaj momak može mnogo, samo mu treba dati prostora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.