PLJUNULA IH, PA SAD LIŽE: Kolinda se šlihta Rijeci i Armadi zbog izjave da je rezervni klub Zvezde i Partizana!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Profimedia

Pravi se da je nisu dobro razumeli

PLJUNULA IH, PA SAD LIŽE: Kolinda se šlihta Rijeci i Armadi zbog izjave da je rezervni klub Zvezde i Partizana!

Hrvatska predsednica je morala ponovo da se obrati zbog priče o tome da je Rijeka kao klub

Objavljeno: 09:20h

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović uzdrmala je tamošnju javnost svojom kontroverznom i zapaljivom izjavom da je fudbalski klub Rijeka na neki način bila filijala Crvene zvezde i Partizana.

To je izazvalo žestoke reakcije Riječana, pre svih onih koji rade u tom fudbalskom klubu, ali i navijača, pa je zbog toga predsednica Hrvatske morala novom izjavom da se "pere" pred njima.

U odgovoru upravi Rijeke, Kolinda Grabar Kitarović je navela da ostaje pri osvom "nedvosmislenom stavu" a to je da su "pod uticajem politike na rukovodstvo kluba 80-ih godina prošlog veka, Rijeku u kontinuitetu pokušavali da povežu sa Beogradom".

Kolinda Grabar Kitarović je dodatno pojašnjavala šta je mislila kada je dala izjavu o Rijeci
Kolinda Grabar Kitarović je dodatno pojašnjavala šta je mislila kada je dala izjavu o Rijecifoto: Beta/Edvard Susak

- Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentovaniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sedeli su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentovani, ali politički podobniji, dobijali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko ne može da me uveri u suprotno - napisala je predsednica Hrvatske u odgovoru Rijeci.

Na kraju je se i žargonski rečeno ušlihtala navijačima Rijeke, čuvenoj Armadi, citirajući na neki način njihovu parolu.

- Armada je, pritom, uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje 'Bele'. 'Krepat' ma ne molat' je i moje životno geslo i danas i budite uvereni kako ću pre krepat' (crknuti, prim. aut.) nego se odreći svoje Rijeke!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.