VULETIĆ: Kako je predsednik NO Zvezde sudija u slučajevima Agrobanke i šef Pravnog tima u pregovorima s tom bankom?
Vladimir Vuletić, Foto: Starsport©

Potpredsednik Partizana

VULETIĆ: Kako je predsednik NO Zvezde sudija u slučajevima Agrobanke i šef Pravnog tima u pregovorima s tom bankom?

Potpredsednik Partizana se oglasio na Tviteru na ovaj način

Objavljeno: 10:49h

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić je putem Tvitera optužio za sukob interesa i kršenje propisa Dragana Miloševića, predsednika Nadzornog odbora Crvene zvezde nakon teksta koji je objavio CINS o tome da on nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije svoju funkciju u fudbalskom klubu.

Vuletić je dao i svoj komentar na to što su iz Agencije za borbu protiv korupcije poručili da neće pokrenuti postupak protiv Miloševića, kao i da on nije prekršio Zakon o agenciji i Zakon o sportu, jer je Nadzorni odbor kontrolno telo, a ne upravljački organ kluba i da mu je time dozvoljeno da obavlja obe funkcije.

Vuletić je istakao da nije problem to što Milošević obavlja dve funkcije - predsednika Apelacionog suda i Nadzornog odbora Crvene zvezde, već je rekao da je on bio postupajući sudija u slučajevima Agrobanke.

Tvit Vladimir Vuletića
Tvit Vladimir Vuletićafoto: Printscreen/Twitter/@PartizanusV

- Nije ovde problem što je DM istovremeno sudija Apelacionog suda i predsednik NO FKCZV, već to što je istovremeno postupajući sudija u predmetima Agro banke i šef Pravnog tima FKCZV u postupku pregovora o otpisu dugova Zvezdi te iste Agro banke. Niko Zvezdo nema to što imaš ti - napisao je Vuletić.

Podsećamo da je Crvenoj zvezdi otpisan veći deo duga od 17 miliona evra prema Agrobanci, pošto je postignut sporazum da crveno-beli u stvari plate 6,8 miliona evra u 5 godišnjih rata.

- Danas, na način na koji imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jednom velikom bankom. Imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra - rekao je Milošević u julu ove godine objašnjavajući kako je došlo do otpisa većeg dela duga i potom dodao:

- Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. Ovako je ostao 6.8 miliona evra i sada država ako želi da proda naša potraživanja, ona će prodati tih 6.8 miliona evra, i to ako bude po ceni od 11.29 odsto, to će biti 700.000 evra. I onda ako ste tome prodali za 700.000 evra, i on ako ih proda za 1.5 – 2 miliona evra, on je super prošao. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove. To je ta neka procena o kojoj priča generalni direktor - poručio je Dragan Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.