ESPRESO ANALIZA: Ovaj Partizan ima petlju, ali jeftine greške skupo se plaćaju!
Partizan je poražen od Junajteda, Foto: Filip Plavčić

NAŠE VIĐENJE IGRE POJEDINACA

ESPRESO ANALIZA: Ovaj Partizan ima petlju, ali jeftine greške skupo se plaćaju!

Ovako je naš specijalni izveštač iz Humske video meč između beogradskih crno-belih i Crvenih đavola

Objavljeno: 21:02h
Aleksa Radosavljević

Toliko iščekivani praznik fudbala u Humskoj završio se, nažalost, porazom srpskog kluba rezultatom 1:0. Mančester junajted je, slobodno se može reći, na sreću slavio nad četom Sava Miloševića koja je pokazala da itekako ima petlju. Nažalost, jedna greška skupo je koštala crno-bele, a o tome više čitajte u narednim redovima.

Vladimir Stojković S obzirom da je gol primio iz penala, i to od Antonija Marsijala, ništa mu se ne može zameriti. Iako je protivnik bio Mančester, nije imao puno posla, što je veliki plus za defanzivce. Nemanja Miletić Njegova loša odluka koštala je Partizan primljenog gola u poslednjim momentima prvog poluvremena. Jeste možda upitno da li je sudija prelako pokazao na belu tačku, ali u situaciji kada je golobradom levom beku Vilijamsu lopta već počela da beži ka petercu i dobro postavljenom Stojkoviću, stiče se utisak da nije ni bilo potrebe za uklizavanjem.

foto: Filip Plavčić

Bojan Ostojić Bez mnogo onog vidljivog posla, u smislu da nije previše napada išlo preko prostora koji je on pokrivao. Sve što je trebalo da uradi, uradio je više nego sigurno, još jednom pokazavši da je kao vino - što stariji to bolji. Strahinja Pavlović Imao je nekoliko solidnih startova i oduzimanja lopte. I on i Ostojić bili su zaista na nivou zadatka i nisu direktni krivci za primljeni gol. Slobodan Urošević Umalo da Partizan u 37. minutu zbog njegovog poklanjanja lopte u svom kaznenom prostoru primi gol, ali je Lingard srećom po crno-bele pogodio stativu. U drugom poluvremenu se konsolidovao, napravio nekoliko dobrih poteza, ali i nekoliko poteza viška u završnici, kada nije centrirao na vreme iako je imao prostora.

foto: Starsport©

Saša Zdjelar Njegova partija mora da se pohvali. Tokom drugog dela prvog i gotovo celog drugog poluvremena, Partizan je bio ekipa sa kontrolom sredine terena, a na tome Grobari najviše mogu da zahvale upravo svom zadnjem veznom. Kada god je bio u prilici, iščačkao je loptu, zatvarao je prostor gde god da je stigao, a s obzirom na veliko srce, stizao je na skoro svaki deo terena. Čak i u momentima kada je Junajted napadao, on je uvek bio tu da pomogne saigračima i pomogne da ne nastane višak u prostoru. Bibras Natho Jedna od retkih utakmica gde je njegov napadački potencijal ostao gotovo potpuno neiskorišćen. Očigledno je da je skauting tim Junajteda napravio dobar posao kada je on u pitanju. Tek krajem meča malo se oslobodio, ali nije imao ni sreće u odsudnim momentima.

foto: Filip Plavčić

Sejduba Suma (od 83. minuta Lazar Pavlović) Agilan, uz puno želje je ušao u utakmicu, ali ga je Junajted odlično taktički zatvorio, ne ostavivši mu skoro nimalo prostora. Početkom drugog poluvremena napravio je ogromne probleme odbrani Mančestera, Romero mu je jedva odbranio jedan šut, kada je promešao odbranu Đavola. Nastavio je u istom ritmu i do kraja meča, ali večeras nije bilo vajde od toga. Zoran Tošić (od 74. minuta Filip Stevanović) Ne možemo da kažemo da je u njemu proradio inat kako bi pokazao Junajtedu da se ogrešio o njega, jer je bio gotovo nevidljiv, tačnije potpuno odsečen od ostatka tima. Morao je da bude zamenjen. Takuma Asano Jeste jedan od najbržih fudbalera koji trenutno za život zarađuje na Balkanu, ali je Aron Van Bisaka, desni bek Junajteda očigledno bar za nijansu brži od njega, što se jasno videlo u momentima kada je Japanac dobio upotrebljive lopte u prostor po levom boku Partizanovog napada. Međutim, pred sam kraj prvog poluvremena našao se u šansi da matira Romera, ali je nažalost bio zamalo neprecizan. I u drugom poluvremenu je imao nekoliko izglednih situacija koje nije uspeo da iskoristi.

foto: Filip Plavčić

Umar Sadik Šta reći, osim još jedna utakmica u njegovom stilu. Konstantno otvoren, konstantno se trudio, nudio, pokušavao da napravi višak, ali kao i u mnogo mečeva do sada, dosta puta je pogrešio u prijemu i lopta mu se odbijala u prijemu. U 40. minutu umalo da prouzrokuje infarkte ovih par desetina hiljada ljudi u Humskoj. kada je pogodio stativu. Kazna je brzo usledila u vidu penala i gola za Junajted, ali ga to nije pokolebalo, jer je i u drugom delu igre nastavio da se trudi, pa je u prvom napadu u drugih 45 minuta pretrčao pola terena, predriblao trojicu i morao je da bude zaustavljen žutim kartonom na 23 metra od gola. Nažalost, napadaču će svi pamtiti koliko golova je dao, a on je na tom polju večeras zakazao, nešto slično kao protiv Mladosti u Lučanima prethodnog vikenda. Izmene Filip Stevanović (od 74. minuta umesto Tošića) Nije imao mnogo vremena ni prostora da pokaže šta ume. Lazar Pavlović (od 83. minuta umesto Sejdube Sume) Prekratko na terenu za neki konkretan učinak.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.