DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Čelnici Junajteda u Humskoj odali počast žrtvama minhenske tragedije!
Avion posle pada u Minhenu, Foto: Profimedia

SETILI SE PALIH DRUGOVA

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Čelnici Junajteda u Humskoj odali počast žrtvama minhenske tragedije!

Ceremoniji su pristustvovali izvršni direktor Ed Vudvord i legende kluba Brajan Robson i Miki Tomas

Objavljeno:

Čelnici Mančester junajteda održali su privatnu ceremoniju na stadionu Partizana pred duel sa crno-belima u Ligi Evrope, na kojoj su odali počast stradalim fudbalerima u padu aviona u Minhenu 1958. godine posle povratka sa utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Tada se igrao revanš četvrtfinala Kupa šampiona, upravo na stadionu koji se tada zvao JNA, a na kom je i Zvezda igrala svoje mečeve.

Ceremoniji su pristustvovali izvršni direktor Ed Vudvord i legende kluba Brajan Robson i Miki Tomas.

- Važno je bilo doći ovde i obeležiti ovaj događaj. Čim smo izvukli Partizan želeli smo da obeležimo ovaj događaj i da se setimo onih koji su stradali 1958. godine. Ovo je poslednje mesto, poslednji teren na kom su igrlai kao tim pre nego što su ušli u avion koji je stao u Minhenu gde se tragedija desila. Večerašnja utakmica i put ovde je za ovaj klub veoma važna kako bismo se setili života onih koji su stradali - rekao je Ed Vudvord.

- Može da se oseti emocija. Kada imate klub toliko dugo kao mi, kada imate tu istoriju sretnete toliko ljudi iz porodica koji su izgubili svoje voljene u minhenskoj tragediji. Nikada nisam čuo Bobija Čarltona da priča o utakmici koja se igrala ovde 1958. Trebalo je da bude to odličan nastup tima i to može da se oseti kada dođeš na stadion - rekao je nekadašnji igrač Junajteda Brajan Robson.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.