GROBARI U PIONIRU SMISLILI PESMU ZA MILETIĆA: Jako su isprozivali Pogbu i Mančester - usledio je njegov jak odgovor
Nemanja Miletić i Grobari, Foto: Starsport, Printscreen/Instagram

MALO NAVIJAČKOG FOLKLORA

GROBARI U PIONIRU SMISLILI PESMU ZA MILETIĆA: Jako su isprozivali Pogbu i Mančester - usledio je njegov jak odgovor

- Da ne bude neke zabune, svi pričaju da je Mančester u nekoj krizi, da ćemo da ih dobijemo. U fudbalu se sve dešava, ništa nije nemoguće, ali svaki rezultat sem poraza je veliki za nas - osvrnuo se na meč sa Junajtedom

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Utakmica između Partizana i Mančestera na stadionu u Humskoj je sve bliža i bliža.

Nešto više od 24 časa pred sam početak, popričali smo sa Nemanjom Miletićem, desnim bekom crno-belih, koji je prvo pričao o tome koga bi mogao da čuva na levom boku Junajtedovog napada.

Prema njegovim rečima, potpuno mu je svejedno da li će to biti Lingard, Rašford ili neko drugi...

- Da li bio Lingard ili Rašford, sigurno će da mi bude mnogo teško. Namučiću se, ali ću da dam sve od sebe. Garantujem da će ceo tim da izgine da probamo da imamo pozitivan rezultat.

Nekada davno Partizan je pobedio sa 2:0.

- Ne bih se ljutio ni sad da bude 2:0. Da ne bude neke zabune, svi pričaju da je Mančester u nekoj krizi, da ćemo da ih dobijemo. U fudbalu se sve dešava, ništa nije nemoguće, ali svaki rezultat sem poraza je veliki za nas.

To što dolazi Ferguson je dodatna težina za utakmicu, da li je i za vas?

- Jedno od najvećih imena svetskog fudbala. Pored njega, doći će dosta poznatih klubova, a velika je čast da igrate protiv Mančestera. Znamo da će taj meč da prati ceo svet. Video sam da dolazi 50, 60 novinara iz Engleske, pa su ispunjeni svi uslovi za jedan spektakl.

Nemanja Miletić
Nemanja Miletić foto: EPA / Martin Divisek

Jedan engleski bivši fudbaler Čarli Nikolas prognozirao je da će u Beogradu biti 1:1, i da bi zbog tog rezultata Mančester trebalo da bude srećniji.

- Potpisali bismo tih 1:1. Vlada velika euforija, svi očekuju da dobijemo utakmicu, ali ako bude 1:1, to nam je puna kapa. Posle toga možemo da se borimo za plasman dalje.

Miletić je u utorak uveče bio u hali Aleksandar Nikolić, gde se napunio pozitivnom energijom pred Junajted.

Posebno kada su mu Grobari izmislili pesmu koja glasi:

"Ole, ole. ole-o, Mančester je selo, Ćelavi je bolji od Pogbe". Prvo im je otpozdravio, a onda i za njih imao jaku poruku:

- Bilo je fenomenalno. Znam da će takva atmosfera da bude i sutra, znam da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta, svi uslovi će biti ispunjeni za fenomenalan meč.

Da li borba za UEFA koeficijent sa Grcima, Kipranima i Hrvatima dodaje na pritisku pred ovakve mečeve, posebno što Zvezda u utorak nije uspela da osvoji nijedan bod za našu zemlju?

- Može se reći da ima nekog pritiska, ali ja ne razmišljam o tome, već samo da na terenu budem što bolji. Ako se namesti, dobro, ako ne, šta da se radi.

Nemanja R Miletić u skoku sa Petrom Grbićem
Nemanja R Miletić u skoku sa Petrom Grbićem foto: Starsport©

Da li ti znači reprezentativno iskustvo i činjenica da si bio starter?

- Ceo život sam želeo to, ispunila mi se želja. Moram da se potrudim da budem još bolji, da probam da ostanem u reprezentaciji. Nije sve do mene, ali šta je do mene ja ću da ispunim.

Utakmica protiv Mančestera, da li je najveća u tvojoj karijeri?

- Sigurno da jeste. To se dešava možda jednom u životu, da dođu ovako veliki klubovi, eto, posle 53 godine nam dolazi Mančester.

Na utakmici Totenhema i Crvene zvezde videla se velika razlika u kvalitetu između engleskih i srpskih klubova. Da li si ispratio?

- Ne, u tom trenutku sam bio u hali, ali sam posle pogledao statistiku. Video sam da je i Zvezda imala neke šuteve. Međutim, statistika danas ništa ne govori, evo vidite nas u Lučanima, imali smo 20 šuteva, oni jedan.

Još jedna dobra vest za Partizan je što Miletiću ne preti suspenzija u slučaju žutog kartina, tako da će moći bez zadrške da se "bije" sa Junajtedovim krilima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.