ŽALI BOŽE PARA ŠTO JE DRŽAVA DALA ZVEZDI I PARTIZANU! Đuka poručio da crveno-beli nemaju šta da traže u LŠ!
Vladimir Đukanović je izneo neke zanimljive opservacije u vezi sa mečom Totenhem - Crvena zvezda, Foto: Printscreen/Youtube/Vladimir Djukanovic

ne može šut s rogatim

ŽALI BOŽE PARA ŠTO JE DRŽAVA DALA ZVEZDI I PARTIZANU! Đuka poručio da crveno-beli nemaju šta da traže u LŠ!

Poslanik SNS-a je uživo posmatrao duel protiv Totenhema u Londonu i izneo neke svoje opservacije

Objavljeno:

Crvena zvezda je u utorak uveče doživela težak poraz, debakl, u duelu protiv Totenhema u Londonu u 3. kolu Lige šampiona.

Mnogi su se nadali i uzdali u lošu formu engleskog kluba u Premijer ligi i dosadašnjem toku sezone, ali su oni verovatno i najbolju partiju odigrali baš protiv srpskog prvaka.

Utakmici je prisustvovao i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović koji je uživo posmatrao meč, a potom je u video blogu na Jutjubu izneo neke zanimljive opservacije.

- Pokazatelj odnosa moći i nemoći, to ste mogli da vidite sinoć u Londonu. Ja sam imao prilike i uživo da se uverim šta je odnos strahovite moći i užasne nemoći. Kada dođete na teren protivniku koji je samo u stadion uložio milijardu i sto i nešto miliona evra. Vidite nešto što je za vas nezamislivo, a onda posle toga izađete da igrate protiv ekipe koja ima jedno petoricu igrača koji vrede kao tri Zvezdina budžeta, svaki pojedinačno. Onda se vi pitate šta vi tu igrate zapravo?! Kako možda možete da zamislite da negde nešto pokušate, čak i da dođete u poziciju da bude nešto tesno, što je teško verovati, ali sudija će svirnuti za njih zato što je poenta da društvo bogatih tu bude.

On se osvrnuo na to da se u Srbiji mora ulagati u infrastrukturu, ali da jednostavno je Srbija i dalje daleko, odnosno, srpski fudbal, od najjačih i najbogatijih klubova Evrope.

- Kad neko kaže šta će nam novi stadion, to su gluposti i budalaštine. Mi smo primorani da pravimo novi stadion. Mi ne možemo više da igramo po ovim ćumezima. Vi da vidite kako izgleda taj Totenhemom stadion! To je kao da dođete u drugu galaksiju, u kvartu koji podseća na Harlem ili Bronks, prigušena svetla i odjednom niče objekat neviđenih razmera sa sve tržnim centrima, kafićima, parkinzima... I vidite nešto velelepno, nezamislivo za nas. A mi igramo na ovim katastrofalnim objektima u smislu savremenosti i standarda koje UEFA postavlja i to samo zato što pravilnik UEFA kaže ako nema bolji onda mora da se igra na tom stadionu. Mi ćemo biti prinuđeni da gradimo novi stadion, jer ovo je više neprihvatljivo. To nigde u svetu više nema.

Interesantna je i njegova opaska na ulaganje novca iz državnog budžeta u srpske klubove.

- I sve dok ne budemo shvatili da ako hoćete u društvo bogatih, morate da ulažete, morate da radite mnogo više. Mi nemamo tamo šta da tražimo. I džaba je što je država davala ovolike pare. Žali Bože što je davala ovolike pare i Zvezdi i Partizanu. Mi iz istočne Evrope, posebno mi sa ovakvim shvatanjima i filozofijom, nemamo tamo šta da tražimo. To je društvo izuzetno bogatog sveta kome mi ne pripadamo. Gde mi možemo samo da glumimo epizodiste i topovsko meso. Da se, nažalost, ovako brukamo kako smo se brukali, iako ne možete da kažete ni da je bruka. Mnogo su jači od vas. Mnogi se nadaju utakmici u Beogradu, nadam se i ja, ali taj Liverpul se jednom desi u životu. Teško da to može da se ponovi. U svakom slučaju, tako je i u politici. Ne može šut sa rogatim. Jednostavno, shvatiš kad si slabiji šta možeš da uradiš i koliko možeš da se pružiš, gde ti je eventualno neka šansa i u koje društvo moraš da ulaziš. To vam fudbal najbolje pokaže kako je Totenhem sinoć pokazao Crvenoj zvezdi. Nadam se da Mančester tako neće pokazati Partizanu, mada je to Liga Evrope, utešno takmičenje, ne znam u kom će sastavu Mančester da dođe. Ali u kom god sastavu da dođe je jači od Partizana. Samo se nadam da neće ovako pregaziti kao Totenhem kao Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.