HIT IZJAVA SAVA PRED MANČESTER: Fergusona u Beogradu zanimaju naši mladi igrači, ali i dobar alkohol!
Savo Milošević o Aleksu Fergusonu, Foto: Beta/Branislav Božić, AP

ESPRESO U HUMSKOJ

HIT IZJAVA SAVA PRED MANČESTER: Fergusona u Beogradu zanimaju naši mladi igrači, ali i dobar alkohol!

Strateg Partizana je govorio o predstojećem duelu protiv engleskog velikana

Objavljeno: 13:02h
Aleksa Radosavljević

Trener crno-belih Savo Milošević i vezista Saša Zdjelar pred ogromnim brojem novinara pričali su pre utakmice sa Mančester junajtedom u okviru 3. kola grupne faze Lige Evrope.

- U najkraćem, mislim da je pričati o važnosti i posebnosti utakmice izlišno. Čeka nas izuzetno teška utakmica, ali i praznik fudbala. Najbitnije je što smo svi zdravi i svi mogu da igraju. Nemamo puno puta priliku da igramo ovakve mečeve. Poslednji put sa Mančesterom smo igrali pre više od pola veka. Stalno pričam igračima da im igranje u Evropi donosi mnogo ako su pametni. Ovo može da bude mnogo značajno za sve nas - započeo je Savo.

Gledali smo meč između Mančestera i Liverpula. Kakav tim očekujete, isti ili drugačiji?

- U ovom momentu ne mogu da budem siguran. Moja pretpostavka je da Mančester neće izaći sa tri igrača nazad, već će se vratiti na četiri. Što se tiče samog sastava, vrlo je teško predvideti šta može da se desi. Imaju 4-5 povređenih igrača, a dosta su već menjali sastav kada je Liga Evrope u pitanju. Završni dogovor ćemo napraviti kada u svlačionici budemo videli njihov tim.

Savo Milošević na konferenciji pred meč sa Mančester junajtedom
Savo Milošević na konferenciji pred meč sa Mančester junajtedomfoto: Starsport©

Koliko je Milošević srećan što će večeras da vidi prijatelja, kako je tekla njegova konverzacija prethodnih dana sa jednim od najboljih trenera ikada i šta mu je preporučio da vidi u Beogradu?

- Velika čast je da on uopšte dolazi da gleda utakmicu, znate i sami u kakvim je godinama. Privilegovani smo. Ja ću ga videti i večeras na večeri. Nadam se da će on videti jednu dobru ekipu Partizana, a imamo i nekoliko mladih igrača koje možemo da predstavimo. Sve to ozbiljni treneri znaju. Sutra će pored Fergusona biti veliki broj ljudi koji želi da vidi te momke. To su neke teme koje će biti na stolu. Velika čast za mene je da mogu da kažem da sam radi sa Fergusonom. Što se Beograda tiče, puno stvari bih mogao da mu preporučim. Kao i svaki Škot, jedna od stvari sigurno je dobar alkohol.

Savo Milošević je rekao šta bi mogao da preporuči Aleksu Fergusonu
Savo Milošević je rekao šta bi mogao da preporuči Aleksu Fergusonufoto: Beta/Dragan Karadarević

Milošević je apelovao na navijače, kakvu atmosferu očekuje na tribinama i koliko je bitno da podrška bude besprekorna?

- Naša publika je svesna važnosti ove utakmice. Očekujem veliku podršku, koja može da bude veliki podsticaj. Videli smo sinoć u Pioniru koliki stimulans može publika da bude za jedan tim.

Čuli smo šta možemo da očekujemo od Mančestera, navijača, a šta da očekujemo od Partizana?

- Verujem da možemo očekivati Partizan na maksimumu. Grupa ali i svaki igrač moraju da daju svoj maksimum. U nekim utakmicama smo pokazali da to možemo. Videćemo za koliko je dovoljan naš maksimum. Svakako, mi smo dužni da budemo najbolji što možemo.

Savo Milošević očekuje da Partizan bude na maksimumu protiv Junajteda
Savo Milošević očekuje da Partizan bude na maksimumu protiv Junajtedafoto: Starsport©

Možete li da Partizan predstavite u onoj koži u kojoj vas doživljavaju rivali u Superligi? Možete li da izborite rezultat kakav su protiv vas napravili TSC, Mladost i neke druge ekipe?

- To je sigurno lepo razmišljanje, ali ne znamo može li to da se dogodi. Ako mogu nas da iznenade u našoj ligi, zašto mi ne bismo mogli, iako su distance još teže. Kada sam došao na ovo mesto, rekao sam vam da mi je ideja da približim Partizan nekim evropskim okvirima. Mislim da smo u poslednjih nekoliko meseci pokazali napredak u Evropi sa ozbiljnim timovima. Sutra je još jedna prilika da proverimo sebe i vidimo koliko smo se približili fudbalu u Evropi. Najvažnije od svega što možemo je upravo to, da se izmerimo i vidimo gde smo.

Fudbalski ekspert Skaj sporta Čarli Nikolas rekao je da će utakmica u Beogradu biti lud meč. da će biti 1:1 i da Mančester junajted treba da bude zadovoljan tim rezultatom. Šta vi mislite o tome?

- Lako je njemu da priča. Ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da olako izgovaramo te reči i da olako prihvatimo takva mišljenja. Videli ste kako je teško izaći na kraj sa ekipama kao što je Totenhem, videli smo šta je bilo sa Zvezdom, kako je prošla. Biće veoma slično. Pričanje takvih stvari za nas bilo bi put u pakao. Ako možemo da odigramo preko 100 odsto, to bi bilo idealno, nikakvo drugo razmišljanje ne smemo da imamo u glavama.

Savo Milošević je još jednom ponovio da je vraćanje u prošlost samoubistvo u fudbalu
Savo Milošević je još jednom ponovio da je vraćanje u prošlost samoubistvo u fudbalufoto: Starsport©

Kako se približava spektakl, da li se vraćaju emocije o vašem debiju u Aston Vili kada ste igrali protiv Junajteda, kada ste dali gol kroz noge? - Nisam razmišljao o prošlosti ovih dana. Mnogo stvari sam zaboravio. Razmišljanje o prošlosti u fudbalu je samoubistvo. To iskustvo koje sam ja imao protiv Mančestera dok sam bio u Engleskoj, ili ono ranije, kada je Partizan igrao sa njima sredino 20. veka ne može mnogo da nam pomogne.

Da li bi vam više odgovaralo da Mančester izađe sa najjačim sastavom ili sa mlađim igračima koji imaju priliku da se dokažu?

- Ne mogu da odgovorim direktno na to pitanje. Prvi tim koji smo izveli u Lučanima nije uradio ono što treba, a dešavalo se da rezervisti budu motivisaniji. Mančester ima 25-30 igrača koji su najviši evropski nivo. Definitivno će izaći da pobede utakmicu ovde.

Savo Milošević je govorio i o tome da li Partizan može da napravi čudo kao Zvezda protiv Liverpula
Savo Milošević je govorio i o tome da li Partizan može da napravi čudo kao Zvezda protiv Liverpulafoto: Starsport©

Malopre ste pomenuli Zvezdu, koja je protiv Liverpula na domaćem terenu pokazala da može da bude tvrd orah. Može li i Partizan da uradi tako nešto protiv Mančestera? Da izađe i ide na pobedu...

- Po našem sastavu videćete da nismo promenili ništa što smo igrali prethodnih meseci. Iz toga je jasno da nemamo strah, samo poštovanje prema velikom klubu. Ono što je Zvezda uradila prošle godine, svodi se na nivo čuda. Znate da se čuda ne događaju svake godine, mnogo toga mora da se poklopi. Mi ćemo da radimo za to ćudo sve što možemo, ali niko ne može da garantuje da će njega i biti.

Engleski novinari su pitali Miloševića koliko publike očekuje na stadionu?

- Očekujemo pun stadion, da bude ludo, sjajna atmosfera. Očekujemo veliku podršku, koja nam je potrebna kada se suočavamo sa jednim od najvećih klubova na svetu. Što se tiče engleskog fudbala, nemoguće je jednom timu da uvek bude u vrhu. U moje vreme Mančester je sa Fergusonom osvojio sve, što nije lako održati. Ali, čak i danas Mančester je jedan od tri najveća kluba na svetu.

Šta je potrebno da neko postane dobar trener posle odlične igračke karijere?

- Ja ne mislim da sam postao trener, a kamoli dobar trener. Nisam odmah iz kopački uskočio u odelo, spremao sam se 12 godina za ovo što radim. Trenerski posao ima vrlo malo veze sa igračkim. Morate da arhivirate neke stvari, ostavite ih u prošlosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.