ZBOG BIZARNE KLAUZULE U UGOVORU NIJE DEBITOVAO ZA REAL: Jovičević je bio svetski talenat, ali se sve izjalovilo!
Igor Jovičević, Foto: Printscreen/Youtube/Jutarnji list

STRAŠNA PRIČA

ZBOG BIZARNE KLAUZULE U UGOVORU NIJE DEBITOVAO ZA REAL: Jovičević je bio svetski talenat, ali se sve izjalovilo!

- Dinamo me obučio i dao mi je temelj, a Rafael Benitez me je oblikovao i formirao - prisetio se

Objavljeno:

Igor Jovičević mogao je da bude prvi Hrvat koji je zaigrao za Real Madrid, ali su ga povrede i ponajviše bizarna klauzula u ugovoru sprečile da odigra makar i minut u službenoj utakmici za najveći klub na svetu.

Jovičević je u Madrid stigao 1991, iste godine kao Robert Prosinečki, ali za razliku od Žutog, Jovičević dotad nije odigrao ništa u seniorskom fudbalu, već su ga skauti Reala primetili dok je igrao za mlađe kategorije Dinama. Na Santiago Bernabeu stigao je kao jedan od najvećih svetskih talenata u to vreme.

- Dinamo me obučio i dao mi je temelj, a Rafael Benitez me je oblikovao i formirao - prisetio se Jovičević svog trenera u B timu Reala koji je kasnije postao jedan od najpoznatijih trenera na svetu. Jovičević je u B timu Reala upisao 79 nastupa i postigao 15 golova, ali nema nastup na zvaničnoj utakmici za Kraljevski klub.

Rafa Benitez
Rafa Benitez foto: EPA/Andy Rain

- Na kraju sam igrao osam prijateljskih utakmica, ali kada bi došao zvanični meč igrao bi neko ko mi je tokom priprema bio rezerva. Nije mi bilo jasno to u tom trenutku, tek kasnije sam saznao za tu klauzulu u svom ugovoru, ali i danas imam samo lepa sećanja na Real i Madrid. Dan-danas vidim koja je to dimenzija - rekao je Jovičević.

A u toj famoznoj klauzuli u ugovoru s Realom - za koju je Jovičević saznao tek kada je napustio Madrid pisalo je da će mu biti isplaćeno gotovo dva miliona dolara ako ikad odigra jedan minut u zvaničnoj utakmici.

To, nažalost, nikada nije dočekao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.