GROBARI SU DOKAZANI RASISTI: Sramne reči Engleza pred gostovanje Mančestera u Humskoj!
Sve oči će biti uprte u navijače Partizana, Foto: Dado Đilas

'prijateljski'

GROBARI SU DOKAZANI RASISTI: Sramne reči Engleza pred gostovanje Mančestera u Humskoj!

- Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizu - rekao je Savo Milošević

Objavljeno: 17:32h

Mančester junajted gostuje Partizanu u trećem kolu Lige Evrope, a engleski novinari su po običaju bili veoma 'prijateljski' nastrojeni prema Srbima pred dolazak Crvenih đavola na duel sa crno-belima.

Englezi su zabrinuti zbog razisma, po kom su, kako kažu, poznati navijači Partizana. Podsećaju na nedavne sankcije UEFA. Tabloid San navodi da navijači Partizana imaju dugu istoriju sankcija za rasizam i diskriminaciju, a kao primer navode meč crno-belih protiv Totenhema 2014. godine, kada su na tribinama istaknuti antisemitski simboli i transparenti.

Poslednji u nizu ispad Grobare je bio na meču protiv Malatijespora, kada su pristalice Partizana vređale Mičela Donalda. San iz tog razloga navodi da je gostovanje u Beogradu visokorizično.

- Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave. Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola.

Savo Milošević
Savo Milošević foto: Beta/Branislav Božić

Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno. Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda. Ako sam, kao Srbin, pokazao maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival - rekao je trener Partizana Savo Milošević, a preneo je tabloid San.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.