TRAGEDIJA U ITALIJI: Smrt fudbalskog velikana!
Stadion Renco Barbera, Foto: Printscreen/Youtube

UŽASNE VESTI

TRAGEDIJA U ITALIJI: Smrt fudbalskog velikana!

Sin Mauricija Zamparinija, Andrea, ponudio je 10.000.000 evra kako bi se isplatili dugovi, ali...

Objavljeno:

Fudbalski klub po imenu Ćita di Palermo, koji trenutno igra u Seriji D, nažalost, više ne postoji. Posle 32 godine postojanja, tim koji je iznedrio neke od najvećih fudbalera današnjice se ugasio.

Italijanske vlasti su javile da je sud u Palermu prihvatio predlog tužilaca da klub proglasi nelikvidnim, tačnije, da proglasi bankrot.

Sin Mauricija Zamparinija, Andrea, ponudio je 10.000.000 evra kako bi se isplatili dugovi, ali tužilac je rekao da je to premalo novca.

Ovaj klub otkrio je brojne fudbalske asove od 1987. godine, a bio je čak treći "naslednik" prvobitnog kluba osnovanog 1900. godine.

Palermo je Seriju A tri puta završavao na petom mestu, a 2011. igrao je finale Kupa Italije. Palermo je prošle sezone izbačen iz Serije B, ali je novi klub SSD Palermo, koji je nastao nedugo posle ove odluke, počeo da se takmiči u Seriji D.

Za onaj Palermo, koji pamte generacije rođene 80-ih i 90-ih napravio je asove poput Tonija, Kavanija, Dibale, Pastorea, Belotija, Darmijana, Vaskeza, Kjera, Glika, Barzaljija, Sirigua, Iličića...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.