KONAČNO SU GA DOČEKALI: Posle mnogo godina čekanja, napokon je stigao na Marakanu!
Foto: Starsport©

sjajno

KONAČNO SU GA DOČEKALI: Posle mnogo godina čekanja, napokon je stigao na Marakanu!

Ćuvena Zvezdina generacija iz 1991. godine proglašena je za šestu Zvezdinu zvezdu zbog najvećeg uspeha jugoslovenskog klupskog fudbala, kada je upravo 1991. godine postala klupski prvak Evrope i sveta

Objavljeno: 16:03h

Na stadion "Rajko Mitić" danas je stigao trofej koji pripada klupskom prvaku sveta, Zvezdaši će imati prilike da ga prvi put vide od 17 časova ispred Muzeja.

Ćuvena Zvezdina generacija iz 1991. godine proglašena je za šestu Zvezdinu zvezdu zbog najvećeg uspeha jugoslovenskog klupskog fudbala, kada je upravo 1991. godine postala klupski prvak Evrope i sveta.

Međutim, svi pobednici tadašnjeg Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. godine, do 27. oktobra 2017. godine nisu bili priznati kao klupski prvaci sveta. Od tog datuma Svetska kuća fudbala donela je odluku da svim ekipama koje su u tom periodu osvojile Interkontinentalni kup prizna tu titulu kao zvaničnu titulu prvaka sveta. FIFA je ovim odbacila osporavanja svetskih pobednika, pošto su do 2004. godine igrali samo šampioni Evrope i Južne Amerike, a od 2005. za pehar se bore klupski prvaci svih kontinenata. Ništa se od tada nije promenilo, jer su trofeje osvajali samo Evropljani i Južnoamerikanci.

foto: FK Crvena zvezda

Nijedan klub do sada u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej prvaka sveta. U muzejima osvajača prestižne titule do sada su se mogli naći samo sponzorski pehar.

Nedavno je FIFA dala zeleno svetlo i sada su evropski velikani dobili pehar namenjen šampionima sveta, a sada je on stigao i na Marakanu. Od danas krasiće Zvezdin muzej koji će biti još značajniji i bogatiji zbog činjenice da mali broj klubova može da se diči baš ovim peharom.

Pred put u London, Zvezda večeras (20.00) dočekuje Rad, koji igra prilično loše i nalazi se na dnu tabele Superlige. Pobeda se ne dovodi u pitanje, a kvota da će crveno-beli slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Rad.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.