PAKAO ZA SRBIJU: Bivši šampion Evrope nam dolazi u baraž za EURO 2020!
Foto: Starsport©

ludnica

PAKAO ZA SRBIJU: Bivši šampion Evrope nam dolazi u baraž za EURO 2020!

Naime, pošto je skoro sigurno da Orlovi neće izboriti plasman preko kvalifikacija, već će morati preko baraža za Lige nacija da se domognu šampionata Evrope, evo promena koje će zanimati sve navijače

Objavljeno: 00:39h

Neki novi momenti u borbi reprezentacije Srbije za plasman na EURO 2020. godine.

Naime, pošto je skoro sigurno da Orlovi neće izboriti plasman preko kvalifikacija, već će morati preko baraža za Lige nacija da se domognu šampionata Evrope, evo promena koje će zanimati sve navijače.

Dakle, Finska je pobedom nad Jermenijom skoro sigurno obezbedila direktan plasman na EP, samim tim neće učestvovati u pomenutom baražu Lige nacija gde će se pored Srbije, Norveške i Škotske tražiti još jedna ekipa za to mesto.

Zahvaljujući Temu Pukiju i njegovom ludilo ove sezone, vrlo verovatno će reprezentacija Mađarske ili Grčke popuniti to njihovo mesto i u susretu polufinala baraža protiv Škotske pokušati da dođu do finala gde će ih čekati bolji iz meča Srbije i Norveške.

foto: EPA

Ipak, još ništa nije razjašnjeno, pošto iako se Mađarska trenutno nalazi na drugom mestu svoje grupe, ona ima meč više od Slovačke koja je na poziciji ispod i tu je situacija još neizvesna.

Zašto pominjemo Mađarsku i Grčku?

Zato što su upravo one bile 2. i 3. reprezentacija grupi Lige nacija gde je Finska bila prva, pa će one biti "laki luzeri" i pokušati da se domognu velike smotre iako to nisu zaslužile, realno gledajući.

foto: UEFA / Printscreen

Ako, kojim slučajem Mađari izbore plasman na EURO, onda je Grčka definitivno u baražu za Lige nacija.

A, svi znamo da je ona prvak Evrope iz 2004, iako se nalazi u lošoj formi već godinama i nije na nivou nekadašnjeg vladara Starog kontinenta.

Ostaju nam još dva kola do završetka kvalifikacija, pa ćemo videti šta će nam doneti taj rasplet.

Ali, prvo ta Norveška u martu, pa ćemo pričati o eventualnom finalu i nadamo se plasmanu na Evropsko prvenstvo nakon čak 20 godina!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.