PREVRAT U BUGARSKOJ ZBOG RASIZMA NA TRIBINAMA: Premijer odmah zatražio smenu predsednika Saveza!
Čeferin i Mihajlov, Foto: EPA/Vasil Donev

MORALO JE OVAKO

PREVRAT U BUGARSKOJ ZBOG RASIZMA NA TRIBINAMA: Premijer odmah zatražio smenu predsednika Saveza!

Borislav Mihajlov će platiti ceh

Objavljeno:

Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je od predsednika Fudbalskog saveza Borislava Mihajlova da podnese ostavku, pošto su reprezentativci Engleske vređani na rasnoj osnovi u Sofiji tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bugarska je u ponedeljak u Sofiji izgubila od Engleske 6:0, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vređali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.

Borisov je osudio ponašanje navijača na stadionu i rekao da je "neprihvatljivo" povezivati bugarski narod sa rasizmom.

- Pozivam Borislava Mihajlova da odmah podnese ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske. Posle jučerašnjeg sramnog poraza reprezentacije i loših rezultata našeg fudbala, naredio sam prekid saradnje sa FS, uključujući i finansijski, dok se Borislav Mihajlov ne povuče sa funkcije - rekao je Borisov, preneli su britanski mediji.

Navijači Bugarske koji su napravili rasistički skandal
Navijači Bugarske koji su napravili rasistički skandal foto: AP

Stadion "Vasil Levski" sinoć je bio delimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pre utakmice, Mihajlov se žalio UEFA na "nepravedno brendiranje", pošto se danima pre duela pričalo o strahovima da bi engleski igrači mogli da budu vređani na rasnoj osnovi.

Bivši golman Redinga, Levskog i Ciriha Mihajlov, branio je za Bugarsku na tri svetska prvenstva i član je Izvršnog komiteta UEFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.