OVO SU NAJBOLJI STRELCI U ISTORIJI FUDBALA: Ronaldo je dao 700 golova, ali nekolicina legendi mu ozbiljno beži!
Kristijano Ronaldo, Foto: EPA, Printskrin

ISTORIJA FUDBALA

OVO SU NAJBOLJI STRELCI U ISTORIJI FUDBALA: Ronaldo je dao 700 golova, ali nekolicina legendi mu ozbiljno beži!

Ušao je u odabrano društvo

Objavljeno: 13:03h

Možete da ga volite ili ne, ali Kristijanu Ronaldu niko ne može da ospori da je jedan od najvećih igrača u istoriji svetskog fudbala.

Vedeta Juventusa je golom protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo došao do magične brojke od 700 golova u karijeri i sada se nalazi na šestom mestu večne liste strelaca.

Prvo mesto trži češko-austrijski napadač Josef Bican sa 805 golova. Bican je rođen 1913. godine, a najviše golova postigao je u dresu Slavije iz Praga, čak 395 (na samo 217 utakmica).

Na drugom mestu se nalazi legendarni Brazilac Romario koji je u svojoj bogatoj karijeri postigao 772 pogodaka. Igrao je u raznim klubovima, a najveći trag je ostavio u Barsi, PSV Ajnhovenu i Vasko de Gami. Način na koji je tresao mreže je nestvaran, neki od njegovih golova će se zauvek vrteti po televiziji.

Na trećem mesu je neko o kome ne treba previše ni pisati, dovoljno je reći Pele. Čovek koji je sinonim za jednu fudbalsku epohu je postigao 767 golova. Idealan fudbaler, neko ko je mogao da zatrese mrežu kako god je želeo, iskonski talenat i sinonim za veliki uspeh.

U "klubu 700" se nalazi i Ferenc Puškaš, koji drži četvrtu poziciju večne liste sa 746 golova. 1999. godine, Mađar je izabran za šestog igrača 20. veka, iza Pelea, Krojfa, Bekenbauera, Di Stefana i Maradone. Bio je gol mašina i lider "mađarske lake konjice", koja je harala evropskim fudbalom.

Peti na ovoj listi je legendarni napadač Nemačke Gerd Miler. Ikona minhenskog Bajerna je postigla 735 golova, sa prosekom od 0.99 gola po meču. 1970. godine je na Svetskom prvenstvu bio Zlatna kopačka, pošto je mrežu protivnika tresao čak deset puta. Na sledećem Mundijalu je bio strelac četiri gola, a posebno bitan je bio pogodak u finalu. Tada je Zapadna Nemačka postiala prvak sveta u fudbalu.

Na šestom mestu se nalazi Ronaldo, a slede Leo Mesi (Argentina 699 golova), Ferenc Dik (Mađarska 576), Uve Seler (Nemačka 575) i Tulio Maravilja (Brazil 575).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.