VELIKI SKANDAL NA MEČU ALBANIJE I TURSKE: UEFA mora da reaguje zbog ovoga!
Reprezentativci Turske, Foto: EPA/ Erdem Sahin

da li će ih kazniti?

VELIKI SKANDAL NA MEČU ALBANIJE I TURSKE: UEFA mora da reaguje zbog ovoga!

Politici nije mesto u sportu

Objavljeno:

Evropska fudbalska unija UEFA istražiće proslavu gola turskih reprezentativaca u pobedi protiv Albanije u utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kojom su podržali tursku vojsku i ofanzivu protiv Kurda u Siriji.

"Nisam video taj gest koji bi se smatrao provokacijom. Da li pravila zabranjuju pozivanje na politiku i religiju? Da, i garantujem vam da ćemo istražiti situaciju, moram da proverim", rekao je portparol UEFA Filip Taunzend, prenela je agencija Ansa. Turska je u petak u Istanbulu pobedila Albaniju sa 1:0, a njeni igrači su proslavili gol vojničkim pozdravom.

foto: epa

Posle utakmice na Tviter nalogu reprezentacije Turske objavljena je fotografija igrača, uz poruku da su pobedu posvetili "hrabrim vojnicima i ostalim mučenicima".

Takođe, vojničkim pozdravom zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u gimnastici proslavio je i Ibrahim Čolak. U Italiji kontroverze je izazvao fudbaler Rome Džengiz Under, koji se slikao izvodeći isti pozdrav okružen turskim zastavama. Njega su kritikovali brojni navijači pošto je to uradio u dresu italijanskog kluba, a ne državnog tima. Turska je u sredu počela ofanzivu na severu Sirije protiv kurdske milicije nakon što su SAD povukle svoje trupe sa tursko-sirijske granice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.