Espreso saznaje: Udovičić putuje u Elbasan, Vučić još neodlučan!

PREMIJER JOŠ RAZMIŠLJA

Espreso saznaje: Udovičić putuje u Elbasan, Vučić još neodlučan!

Kako saznaje naš portal, premijer Srbije će odlučiti na dan meča da li će putovati u Albaniju
Objavljeno:

Utakmici između Albanije i Srbije prisustvovaće srpski ministar sporta Vanja Udovičić, dok će premijer Aleksandar Vučić na sam dan meča odlučiti da li će otputovati u Elbasan na poziv albanskog predsednika Vlade Edija Rame, saznaje naš portal. Tokom prethodnih dana se mnogo pričalo i spekulisalo o tome ko će od srpskog političkog vrha prisustvovati utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Rama odjavio Tačija zbog Vučića: Važnije mu je prisustvo srpskog premijera u Elbasanu!

Prvi čovek srpske Vlade je bio izjavio da bi prihvatio poziv Rame, ali da ne bi želeo da se tamo sretne sa Hašimom Tačijem koji je takođe pozvan. U međuvremenu je premijer Albanije otkazao gostoprimstvo šefu kosovske diplomatije kako bi ipak došao Vučić i time pokazao da mu je prioritet stabilizacija odnosa dve zemlje. Kamenovan autobus sa srpskim fudbalerima u Tirani! (FOTO) (VIDEO)
Profimedia
Sa druge strane, Aleksandar Vučić još ne zna da li da putuje u Albaniju i o tome će odlučiti u četvrtak. Ono što je sigurno za sada na "Elbasan areni" srpska Vlada će imati predstavnika i to će biti Vanja Udovičić. Upravo je ministar sporta Srbije izdao saopštenje povodom napada na srpske fudbalere po dolasku u Tiranu i kamenovanja njihovog autobusa, u kome je žestoko osudio taj incident.
Ako se ponovi sličan incident, neće biti utakmice! (FOTO) Zbog toga je ambasadoru Albanije u Beogradu uručena protestna nota, a kako javljaju izveštači iz Tirane, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je na stalnoj telefonskoj vezi sa srpskim premijerom. (G.R.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.