OSTAJE LI MANČESTER BEZ SOLSKJERA PRED PARTIZAN? Ako pitate Aleksa Fergusona - on je već pronašao zamenu!
Ser Aleks Ferguson, Foto: EPA/Peter Powell

OVO ZANIMA SVE GROBARE

OSTAJE LI MANČESTER BEZ SOLSKJERA PRED PARTIZAN? Ako pitate Aleksa Fergusona - on je već pronašao zamenu!

Ser Aleks Ferguson je već dao svoj sud, ali njegovo mišljenje nije odlučujuće od kada se povukao

Objavljeno:

Vlasnici Mančester junajteda imaju sve manje i manje strpljenja za Ole Gunara Solskjera i katastrofalnu igru njegovih izabranika, iako je dobio obećanje da će imati još vremena, ali niko nije očekivao da tim bude dva boda iznad opasne zone.

Zbog toga bi gostovanje Liverpula na Old Trafordu moglo da bude kraj za Norvežanina, koji je tako nešto nagovestio igračima uz optužbe da će ga smeniti njihove igre. o čemu su jutros pisali engleski tabloidi na naslovnim stranama. Svlačionica mu više ne veruje, ali se postavlja pitanje ko bi mogao da ga nasledi.

Ser Aleks Ferguson je već dao svoj sud, ali njegovo mišljenje nije odlučujuće od kada se povukao, niti ima poslednju reč kada je u pitanju sportski sektor.

Ole Gunar Solskjer
Ole Gunar Solskjer foto: AP/Leila Coker

On smatra da bi jedino pravo rešenje bio Masimilijano Alegri. Ser Aleks veruje da je Italijan spreman da izvuče maksimum iz tima, a problem je što bivši trener Juventusa ne želi da preuzme ekipu usred sezone. Ipak, ako ona bude žrtvovana, dovedeno par igrača u januaru, Alegri bi možda i pristao na to.

Neki od njegovih argumenata su da je Alegri bolji taktičar od Solskjera, da je sposoban da ekipu uigra u više formacija, ali i da bi verovatno mogao da nađe pravo mesto Polu Pogbi, koga je već vodio u dresu Juvea.

Masimilijano Alegri
Masimilijano Alegri foto: EPA/Simone Arveda

Ono što je najvažnije, svi njegovi timovi su počivali na dobroj odbrani. Njegova fudbalska filozofija je građenje igre iz poslednje linije, Junajted ima Megvajera, uložio je dosta u spoljne igrače, a poznato je da Alegri vrlo dobro ume da se transformiše iz romb formacije 4-4-2 u klasičnu 3-5-2 formaciju.

Verovatno bi Alegri rehabilitovao Matića, pokušao da upari Mandžukića sa Rašfordom. Ostaje nam da vidimo hoće li od ovoga biti išta, ili će Solksjer ipak uspeti da rehabilituje tim pre mečeva sa Partizanom, koji se igraju za dve i četiri nedelje - prvo u Beogradu, a onda i na Teatru snova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.