ZA NJIH VIŠE NEMA POVRATKA: Stolica otkrio na koje igrače mlada reprezentacija neće računati!
Ilija Stolica, Foto: Starsport©

počeo je

ZA NJIH VIŠE NEMA POVRATKA: Stolica otkrio na koje igrače mlada reprezentacija neće računati!

Po njegovim rečima, "egoizam ne sme da iskače iz kolektiva"

Objavljeno:

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je danas da vremena za rad nikad nije dosta i da zbog toga mora da se ponaša kao da će bar 10 godina biti na tom mestu.

- Moramo da se ponašamo i funkionišemo kao da ćemo ovde biti desetak godina. Vremena nikad neće biti dosta. Ako te zove reprezentacija Srbije, mnoge stvari morate da zanemarite koje nemaju veze sa razumom i logikom - rekao je Stolica novinarima na predstavljanju.

Zahvalio je rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije na ukazanoj prilici.

- Cilj ne treba da bude obaveza, već pravac kako da se ponašamo od prvog dana. Veoma je važno da decu koji u startu imaju potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen, uključimo u sam sistem jer su u klubovi različiti zahtevi, da im reprezentujemo šta bismo voleli da A tim bude u budućnosti", kazao je Stolica. Po njegovim rečima, "egoizam ne sme da iskače iz kolektiva".

Ilija Stolica
Ilija Stolica foto: Starsport©

- Moramo da se povežemo, fokusiramo na jasne ciljeve, zajedno da rastemo. Da bismo to sproveli, moramo da imamo jasan taktički zahtev na terenu, disciplinu u igri. Tim mora da bude ispred svi - rekao je Ilija Stolica.

Istakao je da više neće biti povratnika onih koji su prerasli selekcije, odnosno onih koji igraju za stariju generaciju.

- Sam povratak u selekciju ispod nije potreban, bez obzira na to što to može da znači neko slabljenje ekipe. A tim je preoritet kao rezultat, a mlada treba da ima rezultat jer tako formiramo stav prema pobedi i takmičenju - rekao je novi selektor mladog nacionalnog tima.

Stolica će debitovati 11. oktobra protiv Bugarske u Sofiji, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladi srpski tim je zabeležio poraze u prva dva kola kvalifikacija, od Rusije i Letonije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.