Zašto Partizan neće pobediti u subotu? Tradicija o kojoj se malo zna protiv crno-belih! (VIDEO)

Derbi pred izbore

Zašto Partizan neće pobediti u subotu? Tradicija o kojoj se malo zna protiv crno-belih! (VIDEO)

Istraživali smo malo po prošlosti Večitih derbija i kada je bila ovakva situacija kao sada, crno-beli se nikada nisu radovali protiv najljućeg rivala
Objavljeno: 18:09h

Treći ovosezonski Večiti derbi, a ukupno 151. susret za bodove u domaćem šampionatu između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu 16. aprila na stadionu "Rajko Mitić". Ovaj derbi ujedno prethodi i parlamentarnim izborima u Srbiji koji su zakazani za 24. april, odnosno, 8 dana nakon njegovog odigravanja. Godinama već kruži priča da su utakmice između crveno-belih i crno-belih koje se igraju uoči bilo kojih izbora u našoj zemlji, uglavnom nešto "prijateljskije", te se završavaju nerešeno, kako bi i jedni i drugi navijači bili zadovljni i ne bi došlo do nekih nereda.

Mi smo odlučili da proverimo da li je zaista bilo tako i možemo reći da je ova je ta "teorija zavere" relativno tačna, a ako je sudeći po toj tradiciji, navijači Partizana se nikako neće radovati u subotu. 10 puta se do sada dogodilo da se duel najljućih rivala igra pred izbore, odnosno od dana ranije do neka dva meseca pre toga i čak 7 puta su ti mečevi završeni bez pobednika, a tri puta se radovao tim iz Ljutice Bogdana, a najčešći rezultat je bio 1:1. 1990. godina Prvi višestranački izbori za parlament i predsednika Srbije održani su 13. decembra, a duel Partizana i Zvezde se igrao 13. oktobra te godine i završen je 1:1. Budimir Vujačić je doveo crno-bele u vođstvo, a izjednačio je Dejan Savićević u 57. uz crveni karton za Gorana Bogdanovića. Partizan: Omerović (Pandurović), Stanojković, Milanič, Jokanović, Ješić, Vujačić, Bogdanović, Mijatović, Višnjić, Đurđević, Stevanović (A.Đorđević). Trener: Milutinović. Crvena zvezda: Stojanović, Radinović, Marović (Jugović), Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Stošić, Pančev, Savićević, Binić. Trener: Lj.Petrović.

1992. godina igran derbi na Marakani na kome nije bilo golova
Crvena zvezda Partizan
1:1
Mijatović Vladan Lukić Crvena zvezda Partizan
1993. godina 1:1 Branko Brnović
Dejan Petković Crvena zvezda Partizan
1997. godina Crvena zvezda 2:0 Perica Ognjenović Crvena zvezda Partizan
2000. godina prekinut zbog masovne tuče navijača dva tima
2002. godina završen rezultatom 2:2 Branko Bošković Iliev Pjanović Saša Ilić Partizan Crvena zvezda
2003. godina Crvena zvezda 3:0 Nikola Žigić Marko Perović Crvena zvezda Partizan
2004. godina derbi u Humskoj bez golova Partizan Crvena zvezda
2008. godina Ponovo je bilo 1:1 Burzanović Antonelo Žuka Partizan Crvena zvezda
2012. godina pogotkom Kadua Mendeša u 93. minutu Partizan Crvena zvezda

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.