SAVO MILOŠEVIĆ PRED VOŽDOVAC: Nije samo Sadik, još dvojica ne igraju u nedelju!
Foto: Beta/Branislav Božić

ESPRESO U ZEMUNELU

SAVO MILOŠEVIĆ PRED VOŽDOVAC: Nije samo Sadik, još dvojica ne igraju u nedelju!

Trener crno-belih se oglasio pre veoma važne utakmice sa uvek neugodnim Zmajeve

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Trener Partizana Savo Milošević obratio se novinarima pred utakmicu 11. kola Linglong Superlige koja se u nedelju od 18 časova igra u Humskoj ulici. Ovaj meč dolazi u idealnom momentu, posle pobede crno-belih nad Astanom od 2:1 u okviru 2. kola Lige Evrope.

- Opet imam veliko opravdanje, da tek posle konferencije imamo trening, pa ne mogu mnogo da vam pričam. Oslobodio sam obaveza Sašu Zdjelara i Nemanju Miletića, pošto su do sada imali najveću minutažu. Na sve ostale igrače računam. Očekujemo izuzetno težak meč, posebno s obzirom na napore koje smo prošli i na iskustvo ekipe Voždovca. Izdvojio bih Voždovac, kao i Javor i Inđiju, da žele da igraju fudbal, na šta moramo da budemo spremni.

Ako se ne varamo, izostaje i Sadik zbog kartona. Kako rešiti taj problem?

- Videćemo, imamo dve utakmice u nekoliko dana, moramo da rasporedimo snage. Biće prostora za sve registrovane igrače koje trenutno imamo na raspolaganju.

Utakmice u prvenstvu posle evropskih uspeha predstavljale su problem.

- Uspeli smo da popravimo u prethodnom ciklusu, posle Derbija smo slavili i u Ivanjici i u Nišu. To je put koji želimo da nastavimo. Neće biti lako, ali da se ne vraćam ponovo na priču o prioritetima i značaju naše lige. Ne želim više da se bavim tim stvarima. Moja ekipa mora da daje maksimum.

Protiv Javora ste promenili gotovo ceo tim, ima li nekih naznaka da ćete to učiniti i sad?

- Ne razmišljam o tome koliko rotiramo igrače, ali rotiramo na osnovu procene koji su momci maksimalno opterećeni. Ako rotiramo, rotiramo zbog umora. To nije nešto što može da bude odluka unapred, već posledica prethodnih utakmica. Najkonkretnije što mogu da odgovorim je da će biti manje rotacije u odnosu na meč sa Javorom.

Stižete li da uživate u ovom trenutku?

- Naravno, da osetimo energiju. Nemoguće je izbeći. Suštinski smo još uvek na početku sezone, koji je jako bitan, jer kad krene dobro, ume dobro i da se završi. Moj fokus je da je ovo sve zaista dobro, ali da može još mnogo bolje. Konstantno ću insistirati da budemo bolji, vidim prostor za napredak. Ceo klub ne može da se opusti ni na jedan način, svaki pad može da bude koban. Koliko god ovo izgledalo spektakularno ili lepo, to su samo nijanse i detalji. Ako pomislimo da smo veliki ili moćni, to će nam se obiti o glavu. Malo prostora ima za uživanje, ali za opuštanje nemamo pravo.

Da li igrači osećaju da mogu da se bore za titulu i za dalji plasman u Ligi Evrope?

- Igrači sigurno veruju, inače ne bismo pričali o ovoj igri Partizana. Njihovo verovanje proističe iz stvari koje se vide na terenu. Verujem da znaju da mogu i više.

Šta imate da kažete o Voždovcu koji želi da se odmeri sa Partizanom?

- Logično, ne vidim nikakvu razliku u odnosu na druge ekipe, svi žele da se mere sa najboljima. Dosta znam o ekipi Voždovca. Jedan od mojih omiljenih igrača u ligi je Mašović, Partizanovo dete, velika je šteta pošto je imao mnogo veći kapacitet. Stanisavljević je jedan od iskusnijih igrača u ligi. Nišića i Bošnjaka poznajem iz reprezentacije, poznajem način na koji rade, uvek sam ih hvalio, privatni je klub, vlada profesionalizam, radi se kvalitetno i stručno, to je klub koji izuzetno poštujem.

Asano se vratio u Japan, Suma u Gvineju, Miletić u reprezentaciju Srbije, očekujete li još nekog za novembarski spisak?

- To je rezultat nekog našeg rada. Nagrade krenu da stižu na taj način, to je logičan sled okolnosti. Naravno da je dobar i za nas i za celu ekipu. Koliko god često da smo bili u situacijama da imamo razmimoilaženje sa Savezom, mora se imati razumevanja. Bio sam u Savezu, znam kakve oni probleme imaju. Najveća premija svima u klubu je da naši ljudi učestvuju u reprezentativnim zaduženjima. Presrećan sam zbog toga, to je dokaz da nešto radimo dobro.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.