NE MOŽE EMOTIVNIJE OD OVOGA! MIHIN KUM JE UVEK SA SINIŠOM: Mi smo kao braća, on je iz Vukovara, a ja iz Vinkovca!
Siniša Mihajlović, Foto: EPA-EFE/ALESSIO MARINI

pričao za italijane

NE MOŽE EMOTIVNIJE OD OVOGA! MIHIN KUM JE UVEK SA SINIŠOM: Mi smo kao braća, on je iz Vukovara, a ja iz Vinkovca!

- Mi se stalno vidimo i čujemo, čak i kada ne pričamo - objašnjava Tanjga

Objavljeno:

Miroslav Tanjga, nerazdvojni pratilac Siniše Mihajlovića, njegov najbolji prijatelj, dupli kum i asistent, u odsustvu teško bolesnog trenera vodi Bolonju. Tim povodom dao je intervju za "Gazzettu dello Sport" u kojem se predstavio italijanskoj javnosti.

- Miha i ja živeli smo udaljeni desetak kilometara. Ja sam iz Vinkovaca, on iz Vukovara. Upoznali smo se na fudbalskim terenima jer ja sam igrao za Dinamo iz mog rodnog grada, a on za Borovo. Zatim smo obojica otišli u Novi Sad i sa tamošnjom Vojvodinom 1989. senzacionalno postali prvaci tada jake jugoslovenske lige. To je bilo iznenađenje u rangu onog da Bolonja osvoji Seriju A. Siniša je bio nezamenljiv levi bek, a ja štoper. Onda smo se opet našli u Crvenoj zvezdi. Ali ekipa koja je pokorila Jugoslaviju, Evropu i svet ekspresno se raspala zbog rata u bivšoj Jugoslaviji. Siniša je otišao u Romu, a ja nakon kratkog boravka u Udinezeu, u Fenerbahče - počinje Tanjga svoju priču.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: AP/Marco Vasini

- Siniša i ja smo kao braća. Jedan drugom smo venčani kumovi. Njegov sin nosi moje ime, a moj njegovo. Ljudi me često pitaju šta bih dao da je on tu, sa mnom na klupi. A ja im svima odgovaram isto: Ništa. Zato što je on stalno sa mnom, u svakom trenutku mog života i u svakoj situaciji. Kao i ja s njim. Mi se stalno vidimo i čujemo, čak i kada ne pričamo - objašnjava Tanjga telepatsku povezanost s Mihajlovićem.

Bologna je pre dva dana proslavila 110. rođendan, kojeg obeležava cele ove sezone. Tanjga povodom jubileja ima samo jednu želju: "Da nam se Siniša vrati i da onda sa njim izborimo Ligu Evrope."

- Trener sam postao nakon što sam 1999. igračku karijeru završio u Majncu. Prvo sam dve godine bio skaut, pa sportski direktor Vojvodine, a zatim sam počeo da radim sa Sinišom. Nemam trenerskog uzora, ali činjenica je da sam igrao sa nekoliko fudbalera koji su postali sjajni treneri. Osim sa Mihajlovićem, tu su još Klop, sa kojim sam igrao u Majncu, te Niko Kovač, moj saigrač u Herti. Spomenuo sam Klopa, pa ću onda ovako objasniti koliko nam Siniša nedostaje svima u Bolonji: Zamislite da Liverpul mesecima mora bez Klopa. Eto koliko nam fali. Kada sam saznao da ima leukemiju bilo mi je grozno, užasno. Ali Siniša će pobediti bolest i vrati će se, znam to - uveren je Tanjga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.