ZVEZDA JE BOLJA OD SVIH U REGIONU: Niko kao crveno-beli u ovom veku! Dinamo joj gleda u leđa, a Partizan...
Miloš Vulić proslavlja pogodak protiv Olimpijakosa, Foto: Starsport©

liga šampiona

ZVEZDA JE BOLJA OD SVIH U REGIONU: Niko kao crveno-beli u ovom veku! Dinamo joj gleda u leđa, a Partizan...

Veliki uspeh srpskog šampiona

Objavljeno:

Crvena zvezda je najuspešniji tim iz bivše Jugoslavije u Ligi šampiona u ovom veku! Ekipa Vladana Milojevića iz sezone u sezonu pomera granice, a pobeda nad Olimpijakosom (3:1) u utorak potvrdila je da je klub s "Marakane" bez premca kada je reč o ekipama iz nekadašnje SFRJ.

Crveno-beli drugu sezonu zaredom igraju u elitnom evropskom takmičenju, a od eks-Ju klubova Ligu šampiona su u 21. veku igrali još Dinamo Zagreb, Partizan i slovenački Maribor. Kada se uzme prosek osvojenih bodova, tim s "Marakane" je ubedljivo najuspešniji. Zvezda je odigrala osam utakmica i osvojila sedam bodova, što je 29,17 odsto.

Najbolji prosek posle crveno-belih ima Maribor, koji je u dva navrata igrao elitno evropsko takmičenje. Slovenci su osvojili šest od mogućih 36 bodova, što je 16,67 odsto, uz gol-razliku 7:29.

Iako Dinamo iz Zagreba može da se pohvali da igra petu sezonu u Ligi šampiona, na do sada 26 odigranih utakmica uzeo je svega sedam od mogućih 78 bodova. Procentualno gledano, to je tek 8,97 odsto, a gol-razlika je kriminalna - 11:67. Od toga je u sezoni 2011/12. imao gol-razliku 3:22, a 2015/16. neverovatnih 0:15.

Partizan je po ovim parametrima na poslednjem mestu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.