TOLE KARADŽIĆ NUDI REŠENJE ZA POVEĆANJE BROJA STRANACA: Nije protiv Zvezdinog predloga, ali...
Tomislav Karadžić nije protiv povećanja broja stranaca u srpskom fudbalu, Foto: Dado Đilas

Njegov predlog

TOLE KARADŽIĆ NUDI REŠENJE ZA POVEĆANJE BROJA STRANACA: Nije protiv Zvezdinog predloga, ali...

Počasni predsednik FSS je izneo da bi trebalo imati meru u svemu

Objavljeno:

Nekadašnji prvi čovek srpskog fudbala, Tomislav Karadžić, protivi se predlogu Crvene zvezde da u domaćim takmičenjima bude dozvoljeno da u protokolu za utakmicu bude čak 8 stranih fudbalera.

Klub sa Marakane je posle 161. Večitog derbija pokrenuo inicijativu da se dozvoljeni broj stranaca u utakmicama domaćeg prvenstva i Kupa poveća za duplo, sa 4 na 8, što je naišlo na reakciju pre svega iz Partizana, koji se tome žestoko protivi.

Rasprava i dalje o tome traje, predlog je usvojen na sednici Zajednice Superlige i zatim prosleđen u Fudbalski savez, gde će konačnu odluku doneti Izvršni odbor FSS.

Tomislav Karadžić ipak smatra da je broj od 8 stranaca preveliki
Tomislav Karadžić ipak smatra da je broj od 8 stranaca prevelikifoto: Starsport©

O svemu tome se sada oglasio i počasni predsednik FSS, Tomislav Karadžić, koji smatra da je previše 8 stranaca.

- Prvo, trebalo bi poštovati Statut FSS, odnosno tajming eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica srpske Superlige. Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorijama. S tim što ni ovi „veliki“ ne bi smeli da zapostave svoju „proizvodnju“ prvotimaca - rekao je Karadžić za "Danas".

On smatra da ipak treba naći meru u svemu.

- Trebalo bi imati meru u svemu, pa i ovome. Osam stranaca bi vodilo u „gušenje“ domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mera - izneo je svoj predlog Karadžić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.