TADIĆ DOKTORSKI POSLAO ODBRANU VALENSIJE PO BUREK: Srbinu nema ravnog u Ligi šampiona posle nove majstorije!
Dušan Tadić je stvorio najviše šansi svojim saigračima, Foto: AP

Briljira

TADIĆ DOKTORSKI POSLAO ODBRANU VALENSIJE PO BUREK: Srbinu nema ravnog u Ligi šampiona posle nove majstorije!

Osim što je prvi asistent takmičenja sa Marezom, on je ubedljivo kreirao najviše šansi svojim saigračima ove sezone

Objavljeno: 09:17h

Fudbaler Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić novom sjajnom partijom za svoj klub ponovo je oduševio evropsku javnost i etablirao svoje mesto među najvećim zvezdama Lige šampiona.

Kapiten amsterdamskog tima je zabeležio novu asistenciju u pobedi svog tima nad Valensijom u gostima (0:3) kada je na fenomenalan način uposlio Donija van de Beka za konačan rezultat u 67. minutu.

Srpski vezista je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, leđima okrenut golu, a onda iz okreta proigrao Van de Beka kome je ostalo da uradi lakši deo posla.

Ovo je bila šesta asistencija Tadića u ovom takmičenju od početka prošle sezone i, verovali ili ne, ne postoji ni jedan drugi igrač koji ima više, a jedino je Rijad Marez na istoj koti u ovom trenutku.

Ipak, samo je Dušan Tadić na vrhu liste po broju kreiranih prilika za svoje saigrače. Čak 43 šanse je stvorio za svoje saigrače od početka prošle sezone, a iza njega je Toni Kros sa 38, pa Lio Mesi sa 33.

Tadić je u Evropi ove sezone, računajući i kvalfikacije, odigrao pet utakmica postigavši tri gola i upisavši jednu asistenciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.