POBEDA ZVEZDE I SRPSKOG FUDBALA: 15. mesto je bliže nego ikad, sad je red na Partizanu da odigra za Srbiju!
Duel sa 161. Večitog derbija, Foto: Starsport©

DELUJE LEPO...

POBEDA ZVEZDE I SRPSKOG FUDBALA: 15. mesto je bliže nego ikad, sad je red na Partizanu da odigra za Srbiju!

Dosta je bilo svađe, vreme je da krenemo zajedničkim snagama za korist domaćeg sporta!

Objavljeno:

Hrvati, Grci, Kiprani i Srbi - to će najverovatnije biti tri nacije koje će se do kraja sezone boriti za to famozno 15. mesto na UEFA listi klupskih koeficijenata. 15. mesto koje donosi dva tima u Ligi šampiona, ali i ostanak u Ligi Evrope kada se 2021. započne sa igranjem trećeg po rangu kontinentalnog takmičenja UEFA Konferencijske lige.

Crvena zvezda je pobedom nad Olimpijakosom učinila dvostruku uslugu, kako sebi, tako i celoj Superligi, jer je slavila nad ekipom čija nacija drži tu 15. poziciju, te joj uzela bodove u direktnom okršaju.

Sada Srbija ima već 19 osvojenih bodova, što kada se podeli sa četiri tima, koliko smo imali na početku kvalifikacija iznosi 4,750 poena.

Lista trenutno deluje ovako.

UEFA koeficijenti
UEFA koeficijenti foto: Printscreen

Kao što vidite, Srbija je zemlja koja je ove sezone osvojila više bodove od svih sem tri nacije, a što je najbitnije, više i od Kiprana koji imaju samo jedan tim (APOEL) u Ligi Evrope, Grka, koji imaju samo Olimpijakos u LŠ i Hrvata koji imaju samo Dinamo u LŠ.

Srbija ima i crveno-bele i Partizan, koji u četvrtak igra protiv Astane, i gde bi eventualna pobeda crno-belih donela našoj zemlji ogromnih 5.250 poena, što bi bilo dovoljno da već sada prestignemo Hrvate.

A, bilo bi moguće prestići i Grke, samo ako bi oba kluba sa Topčidera prezimela u Evropi, ili ako bi Zvezda slavila nad Olimpijakosom u utakmici u Pireju u decembru, a APOEL nastavio loše partije u Ligi Evrope (već ima poraz od Didelanža).

Kalkulacija je još mnogo, ali ono što je bitno je činjenica da je Srbija više nego na dobrom putu. Samo još da Partizan pobedi Astanu, to bi već bio više nego ogroman iskorak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.