Dačić zapevao, pa nagradio odbojkaše: Zlatni momci dobili diplomatske pasoše!
Ivica Dačić uručio diplomatske pasoše odbojkašima, Foto: Beta/Ognjen Stevanović

zaslužili su

Dačić zapevao, pa nagradio odbojkaše: Zlatni momci dobili diplomatske pasoše!

- Uručivanje diplomatskih pašosa i zvanje ambasadora dobre volje šampionima Evrope je nešto najmanje što može da se uradi zbog svih uspeha

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše odbojkašima Srbije, osvajačima titule prvaka Evrope.

Ministar Dačić prvo je uručio pasoš kapitenu Nemanji Petriću, pa ostalima, a onda poručio da je beskrajno zahvalan odbojkašima na velikom uspehu.

- Uručivanje diplomatskih pašosa i zvanje ambasadora dobre volje šampionima Evrope je nešto najmanje što može da se uradi zbog svih uspeha. Pobeda je emotivno ođeknula među narodom, Srbiji su potrebne pobede i zbog svega što smo doživljavali u prošlosti - rekao je Dačić.

On je dodao da su odbojkaši Srbije ponos zemlje i da bi svi voleli da budu uspešni kao oni.

- Želimo vam da osvojite što više medalja - naveo je on, pre nego što je otkrio da je pevao na proslavi odbojkaša.

- Volim da zapevam, iako mi zameraju. To sam radio u prisustvu Merkel, Mogerini, Putina, Makrona, a sinoć sam bio na njihovoj proslavi i bilo mi je najlepše. Nadam se da vas nisam izneverio - obratio se Dačić odbojkašima.

Kapiten Perić je istakao da mu je čast ispred svih reprezentativaca.

- Hvala Dačiću i ministarstvu spoljnih poslova. Uvek nam je zadovoljstvo da predstavljam našu zemlju i narod. Još više ćemo se truditi u budućnosti - zaključio je Petrić.

Posle zvaničnog dela ministar Dačića pokazivao je odbojkašima slike njegovih prethodnika i u opuštenom razgovoru im pričao o njihovoj istoriji.

Srbija je u nedelju, u Parizu, pobedila Sloveniju 3:1 u finalu i došla do trećeg evropskog zlata.

BONUS VIDEO:

(Editor.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.