UEFA ZABRANILA POLJUD ZBOG BOLESTI KOJA HARA: Moraće da padne hemijski tretman!
Poljud - pogled iz vazduha, Foto: Printscreen/Youtube

HRVATI NA MUKAMA

UEFA ZABRANILA POLJUD ZBOG BOLESTI KOJA HARA: Moraće da padne hemijski tretman!

Na koncu je dogovoreno kompromisno rešenje - utakmica će se odigrati sledeći vikend, ali dan ranije, u subotu od 15 sati

Objavljeno: 17:38h

Opet problemi s travnjakom na Poljudu! Uoči utakmice Hrvatske sa Mađarskom Uefin inspektor pregledao je travu i utvrdio da je ''bolesna'' i preporučio da se na njemu ne trenira i ne odigravaju utakmice sve do 10. oktobra, odnosno, do utakmice Hrvatska - Mađarska.

Što se tiče reprezentacije to ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem zbog toga što će Vatreni i onako trenirati u Omišu, no pitanje je šta će biti sa prvenstvenom utakmicom Hajduka i Varaždina, koja bi se trebalo da se odigra u nedelju 6. oktobra u 16:30?

Navodno su iz HNS-a već zatražili saglasnost grada Splita da pokušaju da iznedre s Hajdukom i Varaždinom da se zameni domaćinstvo, ili da se utakmica odloži do 23. oktobra, sve u cilju osiguravanja što boljih uslova za nesmetano odigravanje važnog kvalifikacionog susreta reprezentacije sa Mađarima.

Na koncu je dogovoreno kompromisno rešenje - utakmica će se odigrati sledeći vikend, ali dan ranije, u subotu od 15 sati.

Problem je što ne postoji normalna komunikacija između Hajduka i HNS-a te što Hajduk ne učestvuje u organizaciji reprezentativnog susreta, pa sve mora ići preko Grada, koji je i koorganizator, ali i većinski vlasnik kluba. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara ima mogućnost narediti čelnicima Hajduka suspenziju travnjaka Poljuda do daljeg, a hoće li to i učiniti, saznaćemo uskoro.

- Pre par sati obavestio me prvi čovek operativne organizacije utakmice Zoran Cvrk da je Uefin inspektor utvrdio da je ''travnjak bolestan'' te da se do daljeg ne sme koristiti, te da bi u petak trebalo da dođu agronomi iz UEFA koji će tretirati travnjak i pripremiti ga za utakmicu - istakao je poverenik takmičenja Josip Brezni za 24sata.hr.

Ipak, postoji i treća mogućnost, a to je da se program 'ubrza', pa da se utakmica Hajduka i Varaždina prebaci na dan ranije, na subotu, kako bi se dobio jedan dan više za tretiranje i pripremu travnjaka, no i s tom odlukom se moraju saglasiti i Hajduk i Varaždin. U tom bi slučaju agronomi UEFA travnjak tretirali odmah po završetku utakmice, što bi ostavilo dovoljno vremena da se nakon tretmana na njemu može nesmetano igrati.

Problemi s travnjakom na Poljudu nisu od juče, datiraju godinama unazad i bili su uglavnom vezani uz festival Ultra, nakon koga bi trava na Poljudu redovno bla uništena i morao bi biti zamenjen. No ove godine Ultra je upravo zbog trave preseljena s Poljuda na Park mladeži, pa je travnjak koliko - toliko bio u dobrom stanju, no velike vrućine u dužem vremenskom razdoblju, pogotovo visoke noćne temperature, uslovile su nove probleme, a sad ga je poharala i za sada nepoznata ''bolest'' koja iziskuje hemijski tretman pa se na njemu ne može trenirati i igrati minimalno nedelju dana.

Oni koji dobro poznaju situaciju uveravaju nas da je glavni problem u tome što je Hajduk pre godinu dana kupio travu neotpornu na klimatske uslove koji vladaju u Dalmaciji, pogotovo leti, i nakon prvih letnjih sparina to se i pokazalo tačnim. Kad se tome doda da na istom travnjaku treniraju i igraju prva i druga ekipa Hajduka, jasno je da je teren preopterećen, na što je ukazivao i trener Hajduka Damir Burić, koji se požalio kako njegov tim već neko vreme ni ne izlazi na glavni teren osim prilikom odigravanja utakmica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.