ČUDNA ODLUKA UEFA: Partizanu u Astani sudi Iračanin!
FK Partizan, Foto: Starsport©

INTERESANTAN KARAKTER

ČUDNA ODLUKA UEFA: Partizanu u Astani sudi Iračanin!

Nikada ranije nije sudio utakmicu grupne fazenekog evrotakmičenja

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 17 časova po našem vremenu igraju protiv kazahstanske Astane u okviru 2. kola grupne faze Lige Evrope.

Crno-beli već u utorak u podne kreću put ove daleke zemlje u srcu Azije, gde će imati oko dan i po da se aklimatizuju i što bolje pripreme za meč.

A, sada je poznato i koji arbitar će suditi u Astani.

Mohamed Al Hakim
Mohamed Al Hakim foto: Printscreen/Facebok

Na centru igrališta stajaće Mohamed Al Hakim. Reč je o Iračaninu, rođenom u Nadžafu, kao osmogodišnjak, zajedno sa roditeljima, preselio se u Švedsku, gde je posle školovanja krenuo da gradi sudijsku karijeru. Profesionalac je postao 2008, četiri godine su mu bile potrebe da dogura do elitnog ranga tamošnjeg fudbala, a znak FIFA nosi od 2015. Ukupno je vodio 39 mečeva u Drugoj ligi, a 95 u Prvoj ligi Švedske, dobijao je nagrade za najboljeg arbitra države, a uporedno se probijao i na UEFA listi.

Nikad nije sudio ni Partizanu, ni srpskim klubovima, ukoliko se izuzme činjenica da je bio četvrti arbitar na mečevima Ludogorec – Crvena zvezda i Trenčin – Vojvodina u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2016, odnosno Ligu Evrope 2014. Evropska kuća fudbala mu je dosad verovala kad je reč o kvalifikacijama za oba takmičenja, duel na „Astana areni“ biće mu debitantski u grupnoj fazi.

Interesantno, on je u jednom trenutku otvorio Fejsbuk nalog na kome je komentarisao svoje suđenje sa fanovima u nadi da ga popravi, ali je shvatio da mu to oduzima previše vremena, pa ga je obrisao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.