MNOGIMA JE OVO ZASMETALO: Tumbaković objasnio zašto nije zvao Jovića i Matića!
Ljubiša Tumbaković, Foto: Starsport©

SELEKTOR JASAN

MNOGIMA JE OVO ZASMETALO: Tumbaković objasnio zašto nije zvao Jovića i Matića!

Podsetimo, Srbija igra prijateljsku utakmicu sa Paragvajem kao i kvalifikacionu sa Litvanijom

Objavljeno: 12:46h
V Š

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom, a mnogima je odmah zasmetalo jer na njemu nisu videli Nemanju Matića i Luku Jovića, možda i dve najveće zvezde srpskog fudbala u ovom trenutku.

- Nama je najinteresantniji mart kada počinje baraž. Iz tog razloga je napravljen spisak koji bi trebalo da nastavi selektivni proces, sa pojedinim igračima koji nisu bili u prethodnom sazivu. Jasno je da nema grupe igrača koja je bila u prethodnom sazivu, to nije samo Jović, to su i Nastasić i Matić i još neki momci - istakao je.

Onda se osvrnuo na neke momke za koje su novinari smatrali da je diskutabilna njihova pripadnost na ovom spisku.

- Pojedini igrači tipa Milunovića, Miletića, Gobeljića treba da dobiju šansu i da eventualno vidimo kroz trenažni proces koliko možemo da ih "eksploatišemo" u novembarskom sazivu, kada se budu igrale interesantnije utakmice za nas. Ovo treba da bude nastavak naše priče upoznavanja, kako bismo bili spremni za mart. Sa svim igračima koji nisu na spisku smo razgovarali, a u isto vreme smo pričali i sa momcima koji zaslužuju našu pažnju. Nadam se da će dobiti šansu i kroz utakmice već u ovom sazivu - jasan je selektor.

Upitan je i za izostanak Aleksandra Prijovića.

- Prijović je u prethodnom sazivu igrao. Svaki selektor ima ideju, pratim sve, zadužio je reprezentaciju odnosom i igrama. Trenutno nije na spisku, ali ne znači da neće biti više. Pratimo Danijela Aleksića, promenio je klub, igra dobro opet u Turskoj i pratićemo ga, isto kao i ostale mlade - zaključio je on

Šta vi mislite, da li je sada momenat da se pravi ovakva selekcija ili je to već trebalo da bude urađeno?

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.