NEKA SE SPREMI OLIMPIJAKOS: Zvezda rutinski savladala Mačvu na Marakani!
Ben i Kanjas, Foto: Starsport©

10. kolo linglong superlige

NEKA SE SPREMI OLIMPIJAKOS: Zvezda rutinski savladala Mačvu na Marakani!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 20:56h

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Mačve rezultatom 3:1 u 10. kolu Superlige Srbije. Pred skoro 6.000 navijača na našem najvećem stadionu ekipa Vladana Milojevića je ostvarila i osmu pobedu i tako se vratila na čelo tabele.

Ono što može da raduje navijače pred duel sa Olimpijakosom u utorak je ubedljiva pobeda i dobro raspoloženje pred izuzetno bitnu utakmicu koja može da bude od velike važnosti za eventualno evropsko proleće.

Prvu priliku imali su crveno-beli u trećem minutu meča kada je Van la Para uposlio Tomanea kome je zamalo lopta pobegla ispred golmana gostiju Puletića. Isti igrač se najbolje snašao u 8. minutu kada je "ispratio" šut Kanjasa i i iz odbitka pogodio za 1:0. Borjan je u 15. minutu mogao skupo da košta svoj tim posle jednog katastrofalnog ispucavanja, ali fudbaleri Mačve nisu iskoristili poklon čuvara mreže srpskog šampiona.

foto: Starsport©

Ponovo je Tomane bio u glavnoj ulozi! Igrao se 22. minut meča kada je portugalski napadač uspeo da se izbori za dobru poziciju i uputi udarac, koji je završio na nozi golmana gostujućeg tabora.

Pridošlica iz Hadersfilda, Van la Para oprobao je svoj šut koji minut kasnije kada je iz okreta pokušao da iznenadi Puletića koji je bio siguran, ali je Holanđanin dobio aplauze navijača zbog lepog poteza. Fantastičan potez Van la Pare, takozvani pas ispod pojasa je iskoristio povratnik Ben i obišao Puletića za 2:0 u 33. minutu utakmice i tako nastavio golgeterski niz posle pogotka na Voždovcu u sredu.

Samo par minuta kasnije svoj prvenac je postigao i Hoze Kanjas! Gajić je uputio snažan udarac ka golu Mačve, koji je golman nekako uspeo da izblokira, a na pravom mestu se našao Španac kome nije bilo teško da sprovede loptu tamo gde treba za velikih 3:0.

Prvenac Kanjasa
Prvenac Kanjasafoto: Starsport©

Opao je ritam meča u drugom poluvremenu, možda i sa namerom da bi se pojedini fudbaleri Zvezde sačuvali od mogućih povreda pred utakmicu sa Olimpijakosom, pa je verovatno zbog toga Milojević izveo Rodića u ranoj fazi drugog dela.

U 58. minutu videli smo jednu od malobrojnih prilika za Mačvu. Ašćerić je zapretio, ali je Borjan bio na visini zadatka. Ben je mogao da postigne gol iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, međutim lopta je u 64. minutu proletela pored stative. Da je bilo malo sreće i Milunović je mogao dvadesetak minuta pre kraja da se upiše u strelce kada je glavom opalio posle kornera, a njegov šut završio preko gola.

foto: Starsport©

Velika greška Borjana je prethodila golu Mačve u 83. minutu! Promašio je loptu kod ispucavanja, ona se odbila do Mijailovića koji je lako sproveo loptu u mrežu za 3:1. To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje na Marakani. Crveno-beli su došli do novih bodova u Superligi, a već u utorak je na programu duel protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

KRAJ: Pobeda Zvezde od 3:1.

87' - GOOOL: Defanzivac Mačve, Mijailović, se našao u pravo vreme na pravom mestu i "smestio" loptu u mrežu, 3:1.

72’ - Krstović ulazi u igru umesto Tomanea. Ovo je druga izmena u crveno-belim redovima.

64’- Odlično izveden slobodan udarac Bena! Lopta odlazi malo pored desne stative.

1 / 4 Foto: Starsport©

57' - Atraktivan pokušaj Jevtića, ali fantastično brani Borjan.

50' - Fudbaleri Mačve su nekako konkretniji na startu drugog poluvremena. Imali su par dobrih napada, ali su na kraju ostali "praznih ruku".

POLUVREME: Crvena zvezda - Mačva 3:0

36' - GOOOL: Crvena zvezda - Mačva 3:0. Kanjas je iskoristio kiks Puletića i postigao je prvenac u dresu crveno-belih.

32' - GOOOL: Crvena zvezda je duplirala prednost. Strelac je Ben, koji je odlično iskoristio dodavanje Van la Pare.

20' - Velika šansa za crveno-bele, Tomane je odlično prošao i šutirao, ali dobro je reagovao golman Mačve.

14' - Mogla je Mačva do izjednačenja. Posle greške Borjana, Jeremić se našao u šansi, ali je traljavo šutirao. Ostaje 1:0 za Zvezdu.

8' - GOOOL: Vodi Crvena zvezda golom Tomanea. Sjajno je šutirao sa distance Kanjas, a Portugalac je naleteo na odbijenu loptu i pogodio gol Puletića.

19:00 - Počela je utakmica. Slaba poseta na Marakani.

foto: Espreso.co.rs

18:30 - Poznati su sastavi za večerašnji duel na stadionu "Rajko Mitić".

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas - Ben, Vulić, Ivanić, Van la Para - Tomane.

MAČVA (4-2-3-1): Puletić, Pejović, Tošić, Ivić, Jovanović, Jevtić, Marić, Ašćerić, Mijailović, Jeremić, Milosavljević.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.