ŠOU SADIKA I SUME, CRNO-BELI POKER NA ČAIRU! Nije to više onaj Radnički, Partizan sazdan od šampionskog materijala!
Slavlje igrača Partizana, Foto: Starsport©

LINGLONG SUPERLIGA, 10. kolo

ŠOU SADIKA I SUME, CRNO-BELI POKER NA ČAIRU! Nije to više onaj Radnički, Partizan sazdan od šampionskog materijala!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog

Objavljeno:

Veoma interesantna utakmica na Čairu između Radničkog i Partizana u okviru 10. kola Linglong Superlige završena je rezultatom 4:1 (2:1) za goste iz Beograda.

Iako je Radnički prvi postigao gol preko Nermina Haskića sa penala, na isti način su crno-beli izjednačili još u 23. minutu. Precizan je bio Bibras Natho.

Nedugo potom, Sejduba Suma je sjajno promešao odbranu domaćeg tima, dodao do Umara Sadika, koji je, pošto je iznudio penal, bio i strelac, i to vodećeg gola.

Umar Sadik - jedan od dva najbolja igrača utakmice
Umar Sadik - jedan od dva najbolja igrača utakmice foto: Starsport©

Od tada, tempo se malo smirio, a Partizan je u drugom poluvremenu, reklo bi se, rutinski, postigao još dva pogotka. oba preko već pomenutih Sume i Sadika. Treći je Suma dao posle solo akcije kada je promešao celu odbranu Radničkog, da bi četvrti bio Sadikovo delo, opet na Suminu asitenciju. Tandem Su-Sa ponovo radi, a kada on radi, Partizan uvek pobeđuje.

Crno-beli su, zbog ovog trijumfa, bar do kraja utakmice Zvezde i Mačve koja je na programu od 19 časova, prvi na tabeli, uz napomenu da imaju da odigraju još jedan zaostali meč, kao i Večiti rival.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

86' Šansa za Lazara Markovića, koji je šutirao sa nekih 15 metara, ali je bio neprecizan. Imao je Sadika na drugoj stativi, koji je mogao da postigne i het-trik, ali se popularni Markec odlučio da sam završi akciju. Ovoga puta, to mu se nije isplatilo. Inače, u međuvremenu je na teren u ekipi Partizana ušao i Lazar Pavlović.

77' GOOOOOOOL! Šou Umara Sadika na Čairu. Marković je započeo akciju, dodao loptu do Sume, koji je upisao devetu asistenciju, a Sadiku je ovo bio četvrti pogodak u Superligi. Odlična partija tandema Su-Sa.

73' Pokušaj Aleksandra Šćekića glavom posle centaršuta. Nova izmena u Partizanu, umesto Zorana Tošića ulazi Lazar Marković.

69' Opet je prekinut meč zbog skandiranja Grobara za Slavišu Kokezu. Ovoga puta, samo za Kokezu, bez "udarca" na državni vrh. Kratko je trajao prekid, Vladimir Stojković je brzo namolio navijače da prestanu. Široki je dao znak da se sportska priredba nastavi.

60' Po izmena na obe strane. Za Partizan je na terenu Aleksandar Šćekić umesto Bibrasa Natha, dok je za Radnički u igru umesto Dejana Melega ušao Stefan Mihajlović, najbolji strelac ekipe ove sezone. Kosanović je ubacio napadača umesto veznjaka, Milošević odmara Natha, a ubacuje defanzivnijeg Šćekića.

55' GOOOOOOOL! Partizan vodi sa dva gola razlike, minijatura Sejdube Sume, koga su Grobari konačno dočekali u pravom smislu te reči. Jedan dobar dribling, pa onda i rutinska završnica. Takozvana biciklica u stilu Zinedina Zidana iz najboljih dana.

46' Utakmica je nastavljena.

POLUVREME! Da je svaka utakmica u Superligi ovakva, stadioni bi bili puni. Odlično poluvreme i jednih i drugih, Partizan za sada zadovoljniji.

45'+2 Prva diskutabilna odluka sudije u prvom poluvremenu, kada je sviran faul Bibrasa Natha, a mogao je da bude i kontrafaul. Dobra prilika za Radnički na 20 metara od gola, šut je otišao malo pored Stojkovićeve leve stative.

40' Takuma Asano je prošao po levoj strani, pokušao da ostavi za Sadika, ali se odbrana Radničkog dobro snašla i doturila loptu do svog golmana.

39' Malo se smirio meč posle Partizanovog drugog gola. Inače, valja napomenuti da je Savo Milošević poprilično nervozan pored aut linije. Takođe, Bibras Natho je upravo dobio žuti karton jer se bunio sudiji Širokom što mu je svirao igranje rukom na sredini terena. Igranja rukom jeste bilo, još jedna opravdana odluka arbitra koji do sada sudi bez greške.

30' GOOOOOOOL! Toliko kritika na njegov račun otkako je došao u Partizan, ali Umar Sadik postiže treći gol u Superligi. Sjajno se snašao, dobio je loptu od Sume, izvrteo par defanzivaca Radničkog i špicem smestio loptu iza leđa Nikole Petrovića. Ovo je bila Sumina čak osma asistencija u sezoni. Tandem Su-Sa ponovo radi!

27' Novi udarac ka golu Stojkovića, Čumić je šutirao, ali pravo u Stojkovića.

23' GOOOOOOOL! Natho strelac sa penala, rezultat je 1:1. Fantastična utakmica za sada, ovakvi mečevi vraćaju publike na stadion. Obojici trenera idu velike zasluge za ofanzivan fudbal koji njihove ekipe pružaju. Jesu golovi pali sa penala, ali moglo je da ih bude još i iz igre.

22' NOVI PENAL! Taras Bondarenko je oborio Umara Sadika u kaznenom prostoru, a sudija Široki je lagano pokazao ka beloj tački. Nova ispravna odluka.

19' Neverovatno kakav sada promašaj Sejdube Sume. Nemanja Miletić je dobio loptu u kaznenom prostoru po desnoj strani, dodao je do Sume, koji je bio gotovo ispred praznog gola. Lopta je stigla do njega, ali mu je prešla preko noge, pa je otišla pored gola. Omaleni Gvinejac se propisno iznervirao.

Suma se iznervirao zbog promašaja
Suma se iznervirao zbog promašaja foto: Starsport©

18' Odličan fudbal u prvom poluvremenu. Dušan Pantelić je probao iz voleja iz prve posle dobrog centaršuta Bondarenka. Lopta je otišla preko gola, Partizan je sada imao sreće.

17' Nekoliko "minijatura" Umara Sadika, onako, u njegovom stilu. Driblao je, driblao, pa uputio šut ka golu. Izblokiran je. U nastavku akcije, nastavio je da dribla, te je naposletku izgubio ravnotežu i pao. Sudija je samo odmahnuo rukama, faula nije bilo.

12' GOOOOOOOL! Nermin Naskić strelac sa bele tačke. Ovo je njegov četvrti gol u sezoni, specijalista za penale ponovo nije razočarao, iako je Vladimir Stojković pogodio stranu u koju je upućena lopta.

11' PENAL ZA RADNIČKI! Sašu Zdjelara je lopta pogodila u ruku u petercu crno-belih, posle dva vezana kornera, sudija Široki je odmah pokazao na belu tačku. Mora da se kaže - opravdano.

8' Sada i na drugoj strani ozbiljna šansa. Filip Knežević je izbio ispred Stojkovića, koji je skratio ugao i odlično odbranio. U svom stilu, i dalje je jedan od boljih čuvara mreže za situacije 1-na-1 na ovim prostorima. Dve sasvim solidne golmanske reakcije u rasponu od samo tri minuta.

5' Sasvim solidna kombinacija tandema Suma-Sadik, ali je nigerijski napadač promašio ceo gol u situaciji 1-na-1 sa golmanom Nikolom Petrovićem. Šutirao je nekoliko centimetara od njegove leve stative. Čuvar mreže jeste dobro ušao u šut, Sadik je ponovo promašio više nego izglednu šansu i nastavio da "nervira" navijače slabom realizacijom. Naravno, treba ga još sačekati, konstantno ulazi u dobre situacije, samo i dalje ne uspeva da uđe u golgetersku seriju.

1' Utakmica je počela.

14.03 - Treneri Milorad Kosanović i Savo Milošević odlučili su se za sledeće sastave. Odmah upada u oko da su Suma i Natho po prvi put zajedno na terenu od prvog minuta.

RADNIČKI: Petrović – Todorovski, Bondarenko, Đorđević, Ostojić – Sulaka, Meleg – Knežević, Čumić, Pantelić – Haskić.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

13.56 - Podsetimo se i prethodnog ligaškog duela Radničkog i Partizana uz podsetnik da je na čak dva prethodna duela u prvenstvu tim iz Niša slavio, jednom u Humskoj, jednom u Nišu.

BONUS VIDEO: Pres konferencija Sava Miloševića pred utakmicu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.