NEVEROVATAN SLUČAJ FK PARTIZANA: Deo terena se nalazi u Hrvatskoj, a deo u Bosni i Hercegovini!
FK Partizan Kostajnica, Foto: Printscreen/Facebook/Partizan Kostajnica

NEVERICA

NEVEROVATAN SLUČAJ FK PARTIZANA: Deo terena se nalazi u Hrvatskoj, a deo u Bosni i Hercegovini!

Srpski klub, ali ima velike veze sa Hrvatskom

Objavljeno: 12:53h

Malo je poznat slučaj ekipe Partizan iz Kostajnice, čiji se stadion nalazi tačno na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Raspad Jugoslavije ovom fudbalskom klubu doneo je neverovatnu stvarnost, pošto je jedna trećina terena na teritoriji Hrvatske, a ostatak na teritoriji Republike Srpske, u BiH.

Grb Partizana iz Kostajnice
Grb Partizana iz Kostajnice foto: Printscreen/Facebook/Partizan Kostajnica

Možda i najinteresantniji deo utakmica Partizana iz Kostajnice je taj što bi, barem zakonski, igrači morali da imaju pasoš kod sebe svaki put kada bi im lopta pobegla u obližnju šumu.

- Da, granica prolazi tačno kroz naš teren i završava se kod korner zastavice. Mi igramo na teritoriji dve zemlje, a na to smo došli raspadom Jugoslavije. Hrvatski carinici nas još nisu pitali za pasoš, ali... - rekao je prilikom jednog intervjua predsednik Partizana Zoran Avramović.

Posle pobeda u derbiju i nad Mačvom Partizan pun samopouzdanja ide danas (15.00) na teško gostovanje Radničkom iz Niša. Kvota na crno-bele je 2,05, a na Nišije 3,45, dok iks nosi kvotu 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnički Niš - Partizan.

FK Partizan iz Kostajnice nekada je igrao u Regionalnoj ligi Zagreba, a sada se takmiči u Regionalnoj ligi Banja Luke. Sam klub se nalazi u Republici Srpskoj, ali dosta igrača iz Hrvatske je igralo u njemu i odnosi su generalno dobri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.