SAVO MILOŠEVIĆ PRED RADNIČKI: Ja ću odavde biti oteran, ali sam spreman na to!
Savo Milošević se obratio pred gostovanje na Čairu, Foto: Printscreen

ESPRESO U ZEMUNELU

SAVO MILOŠEVIĆ PRED RADNIČKI: Ja ću odavde biti oteran, ali sam spreman na to!

Trener crno-belih se obratio novinarima pred gostovanje na "Čairu"

Objavljeno: 15:29h
Aleksa Radosavljević

Trener Partizana Savo Milošević obratio se prisutnim novinarima u Zemunelu pred gostovanje na "Čairu" Radničkom iz Niša. - Ne stižemo ni da saberemo utiske iz prethodnog meča, već stiže novi. Polako postajem sam sebi dosadan. Deluje da ću na raspolaganju imati sve igrače. Igrači koji su odmarani u Ivanjici zbog sitnih problema više ih nemaju. Što se tiče same utakmice, ovo je jedno od najtežih gostovanja u ligi. Ekipa je uvek motivisana protiv nas i sigurno je da će sutra probati da nas iznenade, pa će biti potreban maksimum koncentracije.

Savo Milošević je preporodio ekipu svojim dolaskom
Savo Milošević je preporodio ekipu svojim dolaskomfoto: Starsport©

Ko je birao termin da bude samo dva dana posle vanrednog kola? - Konsultovani smo oko termina i ja sam pristao. Možete li da uporedite Radnički iz ove i iz prošle sezone? - Deluje da je imao jaču ekipu prošle godine, ako pričamo o imenima. I oni su u problemu kao mi i Zvezda jer veliki broj igrača odlazi i dolazi. Sigurno je i dalje jedna od najjačih ekipa u ligi. Što se tiče trenera, nezahvalno mi je da poredim takve stvari, Kosanovića neizmerno poštujem.

Milorad Kosanović predvodi Radnički
Milorad Kosanović predvodi Radničkifoto: Starsport©

Kako protiv Kosanovića, starog trenerskog vuka? - Jako teško, ima veliko fudbalsko znanje, poznaje ligu. Možda je Radnički i jači u odnosu na prethodnu sezonu zbog njega. Pitanje je koliko vremena je imao da skocka ekipu. Biće ovo veliki ispit za mene. Stefan Mihajlović je dao dosta golova, sada mu se priključio Nermin Haskić. - Špic napada im je najopasniji. Mi u Partizanu možemo da potvrdimo koliko je bitno imati gol igrače. Radnički ih ima dva, poznajem ih jako dobro, i jedan i drugi predstavljaju veliku opasnost. Ne verujem da će igrati obojica, ali moramo da im posvetimo ozbiljnu pažnju.

Stefan Mihajlović predvodi napad Radničkog
Stefan Mihajlović predvodi napad Radničkogfoto: Starsport©

Umar Sadik ima nešto dobro, ali kako popraviti njegovu realizaciju? - Još uvek se navikavamo na brzine u kojima igramo. Završnica je uvek najkomplikovanija. Sadik je momak od 22 godine i ako hoćete konkretno da ga poredimo sa Rikardom, svi će reći da je Rikardo u velikoj prednosti i da smo izgubili ozbiljnog špica i doveli klinca. RIkardo jeste dao 25 golova, ali je od marta do juna promašio bar 15 zicera. Hajde da pričamo kako će izgledati Sadik sa 28 godina, sigurno bolje od Rikarda. Nije u pitanju samo Sadik, imamo mnogo klinaca, sve je to proces, ne može ništa preko noći da se napravi. Lazar Marković je iskočio u Ivanjici. Neki drugi igrači kompenzuju Sadikovu neefikasnost, što je kvalitet Partizana ove godine. - Jeste nam jedan od ciljeva bio da rasporedimo golove. Nekoliko igrača može da postigne 10-15 golova. Mislim da je ovo čak bolje po ekipu.

Lazar Marković je eksplodirao u Ivanjici
Lazar Marković je eksplodirao u Ivanjicifoto: Starsport©

Kakva je situacija sa Nathom i da li je Asano zalečio povredu koju je vukao još od Malatije? - Što se tiče njegovog stopala, dosta je dobro, mi smo njega više odmarali, nego što se oporavljao od povrede. Nadamo se da je to sada pri kraju. Što se tiče Natha, bio je udarac, ne povreda, to će se sigurno dešavati. Nemamo, hvala bogu, još nijednu ozbiljnu povredu, pa možemo biti zaista zadovoljni za sada. Imate najbolju odbranu u ligi, uzdate li se u nju protiv Radničkog sa jakim napadačima? - Kada ste napadali odbranu, ja sam je branio. Posao svih je da brane gol, a ne samo defanzivaca. Zasluga za primljena samo tri gola ide celom timu, jer igra veoma odgovorno. Verujemo u zadnju liniju i golmana Stojkovića koji je najbolji golman u zemlji. Meni je drago što smo primili samo tri gola igrajući izuzetno ofanzivno, sa velikim rizikom. To je po meni pokazatelj koji više govori u prilog našoj zadnjoj liniji.

Savo Milošević je prokomentarisao i brojne šanse Javora
Savo Milošević je prokomentarisao i brojne šanse Javorafoto: Starsport©

Javor je napravio dosta šansi, da li vam je krivo?

- Nije mi krivo što je Javor šutirao pet puta. Igrao je izuzetno ofanzivno, veoma malo ekipa igra kao oni i Inđija. Čak i da su nam dali gol ne bi nam bilo žao. Posle prve utakmice u Kruševcu su vas terali sa tribina, a sada vas svi hvale, dobijate ovacije. Kako se vi osećate? - Nadam se da je sve po zaslugama. To jeste najveća nagrada, ali morate da je zaslužite. Pričali smo da će nas publika ispoštovati ako sve što je do nas bude dobro. Ono što Partizan igra se ljudima sviđa.

Savo Milošević rekao kako se trenutno oseća
Savo Milošević rekao kako se trenutno osećafoto: Starsport©

Kako je sada u vašoj koži. Koji scenario vam se više dopada? - Trener mora da bude spreman na obe situacije. Ja ću odavde biti oteran, ako niste spremni na to, ne možete da se bavite ovim poslom. U fudbalu morate živeti danas za ono što dolazi. Svaki povratak u prošlost je samoubistvo. Nemamo veliki prostor za opuštanje, jer da smo izgubili dve vezane utakmice, odmah bi bila katastrofa. Prostora za opuštanje neće biti do sredine decembra, jer ovo je veliki klub gde ljudi uvek traže više. Moramo da budemo svesni toga. Stižete li zbog zgusnutog perioda da na trenutak zastanete i uživate? - Za sada apsolutno ne.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.