SAVO MILOŠEVIĆ OTKRIO KAKO JE PREPORODIO PARTIZAN: Najvažnija je bila seča u igračkom kadru, a onda snaga!
Savo Milošević je potpuno preporodio Partizan, Foto: Beta/Branislav Božić

to su bili preduslovi

SAVO MILOŠEVIĆ OTKRIO KAKO JE PREPORODIO PARTIZAN: Najvažnija je bila seča u igračkom kadru, a onda snaga!

Trener crno-belih je pred početak letnjih priprema precrtao nekolicinu standardnih prvotimaca

Objavljeno:

Savo Milošević je preporodio Partizan tokom pauze između dve sezone i crno-beli igraju sjajno na početku nove sezone, gde izgledaju dijametralno suprotno od one ekipe od pre godinu dana.

Plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, prošle nedelje su slavili i u Večitom derbiju, a navijači su zadovoljni i igrom kakvu pružaju na terenu.

Ako nekoga pitate ko je najzaslužniji za to, onda će skoro svako dati odgovor da je to delo ruku Sava Miloševića, koji je preuzeo ekipu koja je bila u padu, u finišu prošle sezone i polako počeo da je podiže.

Savo Milošević i Saša Zdjelar slave pobedu u derbiju
Savo Milošević i Saša Zdjelar slave pobedu u derbijufoto: Starsport©

Osvojio je Kup Srbije, a potom na početku letnjih priprema napravio rez i precrtao brojne igrače koji su prošle godine bili starteri i zahvalio im se na saradnji, a onda u dogovoru sa upravom kluba formirao ekipu.

- Mnogi prijatelji su bili skeptični po pitanju budućnosti Partizana i moje budućnosti u klubu. Analizirali smo trenutne probleme, napravili smo do juna ‘seču’, videli na koje igrače možemo da računamo. Doveli smo igrače za koje smo smatrali da mogu da nam donesu kvalitet. Usput napravili pozitivnu atmosferu jer bez toga je teško praviti rezultat. Što se tiče fizičke spreme, taj segment smo prilično popravili, akcenat je na snazi. To je neophodno da biste imali kontinuitet - rekao je Savo Milošević gostujući na RTS-u.

Savo Milošević je naveo dva preduslova za uspeh
Savo Milošević je naveo dva preduslova za uspehfoto: Starsport©

Partizan se u Ligi Evrope nalazi u grupi sa Mančester junajtedom, Astanom i AZ Alkmarom protiv koga je u prvom kolu odigrao nerešeno 2:2, a sada mu sledi gostovanje u Kazahstanu.

- Astana je posebno nezgodna kod kuće. Nas čeka put od pet sati, pa vremenska razlika od četiri sata. Ako odigramo dobro kao protiv AZ Alkmara, možemo da ih pobedimo. Što se tiče Mančestera, to je prilika da uživamo. Ne smemo da razmišljamo da su oni u lošoj formi, to su igrači koji imaju ekstremni kvalitet i ne možemo da se oslonimo na njihovu lošu formu. Ipak, i mi smo jako nezgodni po rivale, to je prilika da vidimo gde smo u odnosu na Evropu - rekao je Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.