CIRKUS U HRVATSKOJ: Reprezentativcima stigao poziv iako nemaju selektora - ko je ovde lud?
Mladi fudbaleri Hrvatske, Foto: Printscreen/Youtube

AUUU

CIRKUS U HRVATSKOJ: Reprezentativcima stigao poziv iako nemaju selektora - ko je ovde lud?

Međutim, umesto selektora poziv igračima je uputio glavni instruktor Fudbalskog saveza Hrvatske Petar Krpan

Objavljeno:

Igrači U21 fudbalske reprezentacije Hrvatske dobili su pozive za prijateljsku utakmicu sa Mađarskom i kvalifikacioni duel sa San Marinom.

To bi bila uobičajena vest da mladi hrvatski fudbaleri imaju selektora, ali ga nemaju. Međutim, umesto selektora poziv igračima je uputio glavni instruktor Fudbalskog saveza Hrvatske Petar Krpan.

On je morao da uputi pozive fudbalerima, jer bi, u slučaju da je poziv zakasnio, moglo da dođe do problema sa odzivom igrača koji dolaze iz stranih klubova. Savez je upao u cajtnot pa se moralo naći rešenje. Upoznat je Krpan sa kvalitetima mladih fudbalera pošto stalno gleda utakmice i konsultuje se sa trenerima i selektorom seniora Zlatkom Dalićem.

- Da, kao glavni instruktor sam napravio popis igrača. Radi se o FIFA terminu, pa se moraju ispoštovati rokovi. Sve ima svoj protokol, pogotovo kad se radi o igračima iz inostranstva. Sad smo sve na vreme poslali. Sa svim selektorima sam uvek obavljao razgovore, to nije nikakav problem. Bio sam s momcima i na poslednjem Evropskom prvenstvu, s tom generacijom i pre na Svetskom - rekao je Krpan za jutarnji.hr.

Za sada je nepoznato ko će biti novi selektor mladih Vatrenih, a čelnici saveza na toj funkciji žele da vide Igora Bišćana, doskorašnjeg trenera Rijeke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.